Що з сусідами? В Україні різко відреагували на інцидент з Жаданом у Білорусі
Категорія
Культура
Дата публікації

Що з сусідами? В Україні різко відреагували на інцидент з Жаданом у Білорусі

Що з сусідами? В Україні різко відреагували на інцидент з Жаданом у Білорусі

Після видворення українського поетат та письменника Сергія Жадана з Білорусі за російськими звинуваченнями у тероризмі  за нього заступилися відомі люди країни.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на користувачів Facebook.
Зі словами підтримки на адресу Жадана виступила у своєму Facebook відома журналістка Тетяна Даниленко.
"Поляки вважають, що Бандера винен у волинській різанині, хоча Бандера в той момент різні сидів у нацистському концтаборі. Росіяни вважають, що Гіві вбили українські політики Зорян і Шкіряк, хоча Зорян Шкіряк - це один чоловік, який, якщо би дуже захотів, не в силах здійснити вбивство польового командира на військовій базі в Донецьку", — нагадала вона.


Читайте також: Росіянин поскаржився на жительку Мінська через білоруську мову: соцмережі у шоці

При цьому журналістка зазначила, що "білоруси вважають Жадана терористом, хоча Жадан – взагалі художник і пацифіст".
"Що сталося з психічним здоров'ям наших сусідів?" – резюмувала Даниленко.
У свою чергу, віце-спікер українського парламенту Ірина Геращенко поговорила з представником українського посольства в Мінську і підтвердила інформацію про інцидент з білоруськими правоохоронцями.
"Тільки що говорила з представником нашого посольства в Білорусі Валерієм Джигуном. Він підтвердив інформацію, що Сергія Жадана затримали в Мінську, що він провів ніч у Ленінському райвідділі міліції в Мінську", - написала вона.
Також Геращенко зазначила, що в посольстві дізналися про інцидент "тільки що", тому що, "на жаль, сім'я не зверталася до них раніше, а білоруси не дали цієї інформації про затримання громадянина України, що, безумовно, є порушенням".


Читайте також: РосЗМІ у паніці: мережу насмішив жарт про сваврку РФ з Білоруссю


"МЗС вже дав доручення, щоб співробітники посольства супроводжували Сергія в аеропорт і до перетину кордону, про це щойно мені сказала заступник міністра Лана Зеркаль", - розповіла парламентарій.


На завершення вона підкреслила, що українські дипломати вже готують ноту з цього приводу".


"Це дійсно ганьба і пора жорстко ставити питання перед Мінськом про неприпустимість дій ФСБ, яка через цей ганебний метод, через формування спільних чорних списків, намагається чином погіршити і наші з білорусами двосторонні відносини", - підсумувала Геращенко.


Як повідомляв ONLINE.UA раніше  своє обурення історією з Жаданом висловили білоруські активісти, котрі запустили хештег БілорусиЗаЖадана.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?