Що зміниться у червні: ціни на газ, правила зняття готівки, паркування
Категорія
Економіка
Дата публікації

Що зміниться у червні: ціни на газ, правила зняття готівки, паркування

Що зміниться у червні: ціни на газ, правила зняття готівки, паркування
Джерело:  online.ua

Цього місяця українців чекає кілька важливих змін, які стосуватимуться їхнього фінансового становища. Як повідомляє ONLINE.UA, у червні громадяни отримають зменшену ціну промислового газу, нові правила зняття готівки в банках та нові державно-будівельні норми автомобільних парковок. Крім того, туристів чекає кілька приємних несподіванок.

З сьогоднішнього дня НАК «Нафтогаз» знижує тарифи на газ для промислових споживачів на 7,6-7,9% у порівнянні з травневими цінами. Ціна 1000 кубометрів газу становитиме від 5803 до 6423 грн (без ПДВ та витрат на його транспортування магістральними та розподільними трубопроводами). Це позитивна новина для економіки, оскільки зниження вартості газу зменшує кінцеву собівартість продукції.

Також з 1 червня змінюються правила видачі готівки банками. Згідно постанови НБУ, клієнт, який представляє юридичну особу, повинен надати підтверджуючі документи, на підставі яких здійснюються готівкові розрахунки. У перелік цих документів входять:

  • закупівельний акт;

  • закупівельна відомість;

  • податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку;

  • кредитний договір;

  • договір поставки;

  • договір транспортування;

  • договір зберігання;

  • інші звітні документи.

З 1 червня змінюються державно-будівельні норми автомобільних паркувань. Відтепер забудовники зможуть проектувати вбудовані, прибудовані або вбудовано-прибудовані підземні автостоянки до громадських будинків з умовною висотою до 50 метрів та до 5 поверхів. А автоматизовані підземні автостоянки – до 9 поверхів. Кожна підземна автостоянка має бути забезпечена ліфтом або підйомником.

Приємна новина з’явилась для українських туристів. У червні відомий ірландський лоукост Ryanair починає польоти з Одеси і Харкова до Польщі. З 16 червня почнуться регулярні рейси до Кракова – два рази на тиждень з кожного міста.

У червні також почне курсувати поїзд Мукачево – Кошице. Вперше він повезе пасажирів вже 9 червня. Словацький митний та паспортний контроль буде проводитись у Черна-над-Тисою, український – у Чопі. Час у дорозі становитиме близько 4 годин.

Нагадаємо, що за даними НБУ протягом першого кварталу 2019 року українські банки отримали рекордний прибуток.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?