Щоб не отримати штраф - влада пояснила, як потрібно носити маску
Категорія
Україна
Дата публікації

Щоб не отримати штраф - влада пояснила, як потрібно носити маску

Щоб не отримати штраф - влада пояснила, як потрібно носити маску
Джерело:  Сьогодні

У Міністерстві внутрішніх справ нагадали українцям про необхідність правильного носіння масок. У разі неправильного на них може чекати штраф. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Україна 24".

За словами радника міністра Володимира Мартиненка, відповідальність за такі порушення належить закладам. Саме вони повинні відстежувати дотримання правил.

"У нас карантинними заходами передбачено, що маска повинна закривати ніс і рот, і якщо хтось носить її інакше, це порушення, за яке можуть скласти протокол. Ситуація працює більше на запобігання порушень, але поточного тижня ми почали жорстко контролювати дотримання обмежень", - пояснив посадовець.

Він зауважив, що контролює порушників та відповідні штрафи поліцейська служба.

"За порушення штрафуємо більше пересічних громадян, але й організацій штрафується теж багато. Через погіршення ситуації із захворюваністю від сьогодні почався жорсткіший контроль за дотриманням заходів, пов'язаних з карантином", — підкреслив Мартиненко.

Нагадаємо, в Україні наразі триває друга хвиля епідемії коронавірусу COVID-19. В окремих регіонах через погану епідемічну ситуацію посилили карантинні обмеження. На думку представників влади. нові спалахи пов'язані саме з недотриманням правил.

Станом на ранок 22 червня у країни зареєстрували вже 37 241 громадянин. Нових за попередню добу - 681.

Як повідомляв ONLINE.UA, з понеділка, 22 червня, в Україні почав діяти жорсткий адаптивний карантин. Посилені обмеження відсьогодні вводяться регіонально за оцінками епідемічної ситуації в областях. Такі правила діятимуть до 31 липня, про що йдеться в постанові Кабміну від 17 червня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?