Щомісяця у Росії мобілізують 20 тис людей – ГУР
Категорія
Світ
Дата публікації

Щомісяця у Росії мобілізують 20 тис людей – ГУР

Щомісяця у Росії мобілізують 20 тис людей – ГУР
Джерело:  online.ua

Росія продовжує приховану мобілізацію й веде підготовку до активних подальших мобілізаційних заходів. Щомісяця у Росії мобілізують близько 20 тис осіб.

Джерело: представник ГУР МО Андрій Юсов в ефірі телемарафону

РФ готує нові мобілізаційні заходи

Прихована мобілізація в Росії й підготовка до подальших мобілізаційних заходів свідчать, що навіть проведеної мобілізації недостатньо, "армія не є ефективною, не є забезпеченою, належним чином навченою".

Про це говорять величезні втрати росіян на полі бою.

Якщо говорити про ситуацію у війську, то той факт, що прихована мобілізація в Росії триває і ведеться підготовка до подальших мобілізаційних заходів, свідчить про те, що навіть проведеної мобілізації недостатньо, армія не є ефективною, не є забезпеченою, належним чином навченою, про це говорять величезні втрати на полі бою, — сказав він.

За словами Юсова, моральний стан частково мобілізованих дуже низький, про що свідчать численні аудіоперехоплення з "панічними настроями" російських військових на передовій.

Вони бачать роботу своїх же "загороджувальних загонів", бачать некомпетентність свого командування і бачать величезні втрати людей навколо себе. Ні про які ідейні складові чи довіру пропаганді Соловйова і Скабєєвої мова точно не йде", — сказав представник ГУР.

Юсов переконаний, якби не загороджувальні загони, то більшість російських мобілізованих спробували втекти з поля бою.

Навіщо Росія підвищила призовний вік

Російські плани на зміну призовного віку пов’язані із бажанням мати більше підготовлених резервістів та змусити пройти через армію тих, хто зараз уникає її завдяки вищій освіті.

Дуже ймовірно, що влада змінює вікові рамки, щоб збільшити кількість військових, оскільки студенти таким чином змушені будуть пройти службу. Навіть якщо Росія продовжить утримуватися від залучення строковиків у війні, ці додаткові призовники вивільнять більше професійних військових для участі у бойових діях, — зазначає розвідка.

Плани на зміну призовного віку пов’язують із тим, що зараз чимало молодих людей уникають армії на підставі того, що є студентами вищих навчальних закладів.

У разі ухвалення закону в російську армію призиватимуть чоловіків з 21 до 30 років. А не з 18 до 27, як це було раніше.

При цьому росіянам, які досягли 18 років за бажанням можуть пройти службу за призовом до настання призовного віку, тобто до досягнення 21 року.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?