Shell спише активи у Росії на мільярди доларів
Категорія
Економіка
Дата публікації

Shell спише активи у Росії на мільярди доларів

Shell спише активи у Росії на мільярди доларів
Джерело:  online.ua

Транснаціональна нафтогазова корпорація Shell вирішила списати до 5 мільярдів доларів після свого рішення вийти з ринку країни-агресорки - варто звернути увагу на те, що ця сума вища, ніж оголошувалося раніше.

Джерело: Reuters

Shell вирішила списати активи у Росії на 5 мільярдів доларів

За словами представників нафтогазової компанії, втрати від знецінення активів після сплати податків на суму від 4 до 5 млрд дол у першому кварталі не вплинуть на прибуток компанії.

Раніше поширювалася інформація, що корпорація спише активи у Росії майже на 3,5 мільярда доларів.

Початок 2022 року ознаменувався одним із найбільш бурхливих періодів за десятиліття для нафтогазової промисловості, оскільки західні компанії, включаючи Shell, заявили про вихід із Росії, розірвавши торгові зв’язки та згортаючи спільні підприємства після вторгнення РФ в Україну. Shell заявила, що вийде з усіх своїх російських операцій, включаючи великий завод зі зрідженого природного газу на півострові Сахалін, а також припинить діяльність з торгівлі нафтою, - йдеться в повідомленні.

Як уже згадувалогося раніше, корпораці Shell повністю зупиняє купівлю нафти з РФ на спотовому ринку, а також працює над тим, щоб повністю виключити нафту РФ з поставок.

Окрім того, наголошується, що нафтогазовий гігант поетапно буде вилучати нафтопродукти, трубопровідний газ та СПГ з російського ринку. Це означає, що буде згорнута мереда АЗС по всій Росії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?