Шевчук розповів, як страждає через сварку "сестер" Росії і України
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

Шевчук розповів, як страждає через сварку "сестер" Росії і України

Шевчук розповів, як страждає через сварку "сестер" Росії і України
Джерело:  Комерсант

Лідер російської рок-групи ДДТ Юрій Шевчук назвав Росію та Україну "сестрами" і пояснив, наскільки страждає через протистояння двох держав на Донбасі.
Про це знаменитий рокер розповів в інтерв'ю "Коммерсанту", повідомляє ONLINE.UA.
Читайте також: Шевчук розповів, чому він не виступає на Донбасі
"У 2014 році я отримав сильний опік від того, що сталося між Росією і Україною, від розладу, що стався в суспільстві. У мене в черговий раз виникло відчуття, що мистецтво, музика, пісня - вони нічого не можуть. Стара приказка «Коли говорять гармати, музи мовчать» отримала нове підтвердження. Це банальна істина, але ця банальщина знову перетворилася на живий біль", - зазначив Шевчук.
Також він розповів про деталі дружби з лідером української групи "Брати Карамазови" Олегом Карамазовим, який називав Майдан в Україні "божевільною революцією" і їхав через нього в Росію. "Я думаю, що мало хто образиться на мене з киян, якщо скажу, що все-таки ми - Русь, ми - одна країна велика, велика імперія", - говорив Карамазов в інтерв'ю режисерові Московського театру драми і комедії на Таганці Владу Маленку, оприлюдненому восени 2015 року.
"Ми спілкуємося, ось, вчора зідзвонювалися з Олегом. Він сильна людина і глибоко переживає те, що відбувається в його країні. По ньому там все це катком пройшлося. У нашій розмові ми згадували якраз ці спільні гастролі. Для нас союз з Російською православною церквою в тому турі був спробою відштовхнутися від любові в найкращому розумінні цього слова, від церкви не як інституту, а як обсягу душі людської. Вже тоді відчувалося, що назріває щось таке, важке і страшне для простих людей. Ми тоді більше 20 міст по Україні проїхали і всюди говорили: "Росія і Україна - брати і сестри! Політики нас сварять, але ми не піддамося!" І ось 2014 рік - бах! - І все. Пропаганда ненависті, люди війни - вони в черговий раз виявилися сильнішими", - розповів музикант.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше лідер російської рок-групи "Машина времени" Андрій Макаревич яскраво висловився про війну на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?