Шимпанзе в парламенті: провокаційна картина Бенксі пішла з молотка за рекордну суму
Категорія
Культура
Дата публікації

Шимпанзе в парламенті: провокаційна картина Бенксі пішла з молотка за рекордну суму

Шимпанзе в парламенті: провокаційна картина Бенксі пішла з молотка за рекордну суму
Джерело:  online.ua

Картина знаменитого британського вуличного художника Бенксі під назвою Регрес парламенту продана на аукціоні Sotheby's в Лондоні за рекордну суму - 12 мільйонів доларів. Полотно Бенксі стало найдорожчою роботою серед майстрів стріт-арту. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сторінку аукціонного будинку в соцмережі.

У своїй провокаційній картині Бенксі висміяв британський парламент. Він зобразив на полотні засідання парламентаріїв, замість яких засідають шимпанзе. Початкова ціна на цю картину становила близько 2 млн доларів, але за підсумками аукціону полотно пішло з молотка за суму, в шість разів більшу.

Нагадаємо, британський художник Бенксі є відомим провокатором, особистість якого до цих пір залишається загадкою. Його роботи неодноразово йшли з молотка за великі суми. Однак, найдорожчою картиною вуличного художника на сьогоднішній день є картина Дем'єна Херста з різнокольоровими точками. Її купили на аукціоні за 1,87 млн доларів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що картина Бенксі Дівчинка з кулькою була продана на аукціоні за 1,4 млн доларів, але відразу після закінчення торгів половина полотна була порізана захованим в картинній рамі шредером. Пізніше з'ясувалося, що художник спеціально підготував такий жорсткий розіграш.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?