Шкідлива інформація - у Лукашенко шокували новим радикальним рішенням
Категорія
Політика
Дата публікації

Шкідлива інформація - у Лукашенко шокували новим радикальним рішенням

Шкідлива інформація - у Лукашенко шокували новим радикальним рішенням
Джерело:  online.ua

Білоруська влада вирішила обмежити роботу ЗМІ, які поширюють інформацію, "шкідливу для держави". Новий міністр інформації Білорусі Ігор Луцький повідомив, що керівництво країни поставило перед ним завдання "коригувати" дії ЗМІ з метою забезпечити "доведення чіткої державної політики" до білорусів. Тому відомство буде контролювати не тільки інформацію, що подається в ЗМІ, але і пости в соцмережах, в період політичних перестановок в країні. Втім, це не перше шокуюче рішення офіційного Мінська - Лукашенко доручив голові КДБ заборонити будь-які акції і мітинги, щоб не допустити Майдану в країні перед президентськими виборами. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на СТВ.

"Стратегія міністерства інформації, на мій погляд, буде полягати в тому, щоб коригувати дії засобів масової інформації, для того щоб забезпечити, по-перше, доведення чіткої державної політики та обмежити населення від інформації, яка завдає шкоди державі", - заявив Луцький.

Міністр також звернув увагу на те, що відбувається в соцмережах, на сторінках для розміщення відеофайлів в період політичних перестановок в країні.

"Може комусь здатися, що це щось невинне, але це дуже серйозно впливає на те, що відбувається в країні, і то, як буде розвиватися країна. Важливо дати людям чітку, ясну, зрозумілу і правдиву інформацію про те, що відбувається. Завдання перш за все державних ЗМІ - руйнувати цей цифровий шум і доносити правдиву інформацію ", - підкреслив він.

Важливо відзначити, що на такі радикальні кроки влади Білорусі йде на тлі виниклих протестних акцій на підтримку опозиційних кандидатів у президенти країни. Лукашенко вже публічно звинуватив своїх потенційних конкурентів на пост президента в організації "каруселей" і заявив, що "не віддасть" їм країну.

Нагадаємо, Лукашенко беззмінно займає пост президента Білорусі з липня 1994 року. Зараз йде його п'ятий президентський термін, який закінчиться в 2020 році. Вибори президента Білорусі призначені на 9 серпня - на них вже зареєструвався як кандидат Лукашенко, який вирішив піти на шостий президентський термін.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Лукашенко вибухнув через ситуацію в Білорусі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?