Школи Львова, Одеси, Закарпаття переходять на дистанційне навчання
Категорія
Україна
Дата публікації

Школи Львова, Одеси, Закарпаття переходять на дистанційне навчання

Школи Львова, Одеси, Закарпаття переходять на дистанційне навчання
Джерело:  online.ua

Через зростання захворюваності на коронавірус низка областей і міст переводять школи на дистанційне навчання. З 9 березня на дистанційку йдуть школи Львова та Львівської області, Ужгорода та Закарпатської області. В Одесі на дистанційне навчання школи переводять з 15 березня, а з 22 по 26 березня там планують оголосити весняні канікули. В яких містах школи переходять на дистанційне навчання, як будуть вчитися учні молодших класів і чи будуть працювати дитячі садки, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Львівської, Закарпатської ОДА, і заяву  осільниці департаменту освіти і науки Одеської міськради Олени Буйневіч.

Львів і Львівська область переходять на дистанційне навчання з 9 березня. На дистанційку обласна влада рекомендувала перевести всі класи, а з 15 березня - почати весняні канікули.

На Закарпатті та в Ужгороді на дистанційне навчання з 9 березня підуть учні 5-11 класів. Учні 1-4 класів продовжать ходити в школу. Дитячі садки також продовжать працювати в звичайному режимі.

Школи Одеси на дистанційне навчання переводять з 15 по 19 березня, а з 22 по 26 березня для всіх школярів оголосять канікули. За рекомендацією влади учні 1-4 класів зможуть ходити в школу, але як зазначила директорка департаменту освіти і науки Одеської міськради Олена Буйневіч, класи початкової школи теж можуть за рішенням батьків і вчителя вчитися дистанційно.

Як відомо, дистанційне навчання вже ввели в Вінницькій, Чернівецькій, Івано-Франківській та Житомирській областях. З 9 березня у Вінниці планують оголосити весняні канікули.

Нагадаємо, карантин в Україні офіційно продовжили до 30 квітня 2021 року, але з 24 лютого країна перейшла на адаптивний карантин. За рішенням Кабміну країну знову ділять на епідемічні зони за рівнем захворюваності - зелену, жовту, помаранчеву і червону. У "червоній" зоні діють заборони жорсткого локдауна. На сьогоднішній день три області вже знаходяться в "червоній" зоні карантину - Івано-Франківська, Житомирська і Чернівецька. На межі "червоної" зони знаходяться Закарпатська та Вінницька області.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що кількість хворих на коронавірус в Україні 6 березня значно зросла. За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстровано в Житомирській, Івано-Франківській, Вінницькій, Закарпатській областях та в Києві.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?