Шлях буде проблемним: в Кабміні зробили попередження українцям
Категорія
Політика
Дата публікації

Шлях буде проблемним: в Кабміні зробили попередження українцям

Шлях буде проблемним: в Кабміні зробили попередження українцям
Джерело:  Сьогодні

Віцепрем'єр з європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба наголошує, що Україна іде до членства в ЄС, проте не стане перетворювати приєднання до блоку "на фетиш", повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Сьогодні".

"Ми будемо йти до членства. Не важливо, скільки років це займе. Але ми не будемо перетворювати членство в ЄС на фетиш, кажучи, що ми маємо вступити до ЄС протягом 10-20 років. Тому що членство залежить не лише від волі України. Членство також залежить від волі ЄС", - зазначив Дмитро Кулеба.

За його словами, уряд у своїй програмі діяльності поставив конкретні цілі для того, щоб досягти критеріїв членства у ЄС.

"Це демонополізована економіка, коли є рівний доступ на ринок, це коли держава займає дуже маленьку частку в секторі економіки, а в основному є приватний бізнес, це низьке безробіття, певні соціальні стандарти…Тобто, це все те, що вигідно українському народу, заради якого, власне, ми все це і робимо", - пояснив віцепрем’єр.

Він також наголосив, що момент членства неминуче настане.

"Шлях буде проблемним, буде багато зупинок, ям, в які ми будемо падати, гальмувань, тому що це залежить від обох сторін", - попередив Кулеба.

Як повідомляв ONLINE.UA, ексголова МЗС Іспанії Жозеп Боррель нещодавно заявив, що  підтримка України з боку Євросоюзу - це ефективний супротив російській агресії. Він стверджує, що експансіонізм Кремля можна побороти завдяки різногалузевому посиленню Києва.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?