Шмигаль анонсував масштабні зміни в економіці України
Категорія
Економіка
Дата публікації

Шмигаль анонсував масштабні зміни в економіці України

Шмигаль анонсував масштабні зміни в економіці України
Джерело:  online.ua

Очільник уряду Денис Шмигаль під час наради з обговорення підготовки другого Національно-визначеного внеску України до Паризької угоди офіційно заявив, що Кабінет міністрів буде трансформувати економіку в напрямку вуглецево-нейтрального розвитку в рамках Паризької угоди, що наближає нашу країну до Європейського зеленого курсу та до виконання положень Угоди про асоціацію з ЄС. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт КМУ.

"Уряд України докладає максимум зусиль для поступової трансформації національної економіки в напрямку вуглецево-нейтрального розвитку. Зобов’язання, які будуть окреслені другим Національно-визначеним внеском, задаватимуть траєкторію розвитку економіки України щонайменше на 10 років", — наголосив очільник Кабміну.

За словами Дениса Шмигаля, розроблення й подання Національно-визначеного внеску України є обов’язковою вимогою Паризької угоди. Другий НВВ, як стверджує урядовець, повинен бути поданий Україною до Секретаріату Рамкової конвенції ООН з питань зміни клімату і має містити цілі щодо скорочення викидів парникових газів та адаптації до зміни клімату.

З окремим коментарем з цього приводу виступив міністр захисту довкілля та природних ресурсів Роман Абрамовський. Він звернув увагу на те, що напрямки розвитку економіки обов’язково повинні бути збалансованими.

"Україна є активним учасником глобальної боротьби зі зміною клімату та адаптації до неї. Тому сьогодні наше головне завдання, аби у фіналі сформований другий НВВ до Паризької угоди відповідав довгостроковій меті досягнення вуглецевої нейтральності не пізніше 2060 року, але при цьому був реалістичним. Вектори розвитку секторів української економіки обов’язково мають бути економічно та екологічно збалансованими", — наголосив політик.

Денис Шмигаль підсумував, що Кабмін поділяє бачення Євросоюзу щодо необхідності підвищення амбітності кліматичних цілей та посилення декарбонізації економічної системи.

"Екологічні трансформації в Україні є невід’ємною умовою ефективних екологічних трансформацій Європи", — заявив глава уряду.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що НБУ попередив українців про ріст облікової ставки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?