Шмигаль анонсував введення двох окремих пенсій в Україні
Категорія
Економіка
Дата публікації

Шмигаль анонсував введення двох окремих пенсій в Україні

Шмигаль анонсував введення двох окремих пенсій в Україні
Джерело:  online.ua

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль анонсував, що після відповідних рішень на рівні Кабінету міністрів в Україні буде функціонувати система одночасно з двома пенсіями.

Джерело: урядовий портал

За словами голови уряду, показник економічного ефекту від запуску накопичувальної пенсії становитиме 477 мільярдів гривень до 2030 року. Вона стане доповненням до солідарної, тож українські громадяни зможуть фактично отримувати дві.

“Накопичувальна система утворюється як додаткова до наявної солідарної. Гарантування вкладів має бути стовідсотковим для державного пенсійного накопичувального фонду. За другим рівнем має запрацювати третій рівень, на якому добровільне пенсійне страхування здійснюється із залученням недержавних фондів. Економічний ефект від запровадження накопичувальної пенсії, за оцінками НКЦПФР, — 477 млрд грн до 2030 року”, - відзначив прем’єр.

Він додав, гарантування вкладів має бути стовідсотковим для пенсійного накопичувального фонду.

Він уточнив, що уряд імплементував багато ідей для розвитку пенсійних накопичень.

“Зокрема, запровадження обов’язкових пенсійних накопичень передбачено в трирічній Бюджетній декларації, яку нещодавно ухвалила Верховна Рада. Також Уряд подав на розгляд Парламенту законопроєкт, який передбачає здійснення фінансування дострокових пенсій для людей, що працюють у шкідливих та важких умовах, з використанням механізму пенсійних накопичень”, - говориться у заяві уряду.

Наступники кроками мають стати розробка Єдиного соціального реєстру, що суттєво розширить можливості соцпідтримки населення.

Другий рівень пенсійної реформи — накопичувальні пенсії — намагаються ввести ще з 2013 року. Суть пропозиції полягає в тому, що частину внесків почнуть відкладати на особисті пенсійні рахунки, а частину і надалі будуть платити в загальний Пенсійний фонд, тобто мова поки не йде про добровільні внески.

Пенсії в Україні вже з 1 грудня 2021 року збільшать до 1934 гривень, показник максимально можливої виплати таким чином збільшиться на 800 гривень до 13 340.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?