Шмигаль доручив невідкладно мобілізувати регіони України
Категорія
Україна
Дата публікації

Шмигаль доручив невідкладно мобілізувати регіони України

Шмигаль доручив невідкладно мобілізувати регіони України
Джерело:  online.ua

9 жовтня очільник Кабінету міністрів Денис Шмигаль екстрено скликав нараду з головами державних обласних адміністрацій, а також за участі секретаря РНБО Олексія Данілова щодо ситуації з пандемією коронавірусу в нашій країні. Керівник уряду звернув увагу всіх присутніх на те, що за попередню добу в Україні зафіксували новий рекорд кількості захворілих – 5804 особи. Оскільки ситуація почала стрімко погіршуватися, Денис Шмигаль офіційно повідомив, що подібні нараді проходитимуть на регулярній основі тричі на тиждень. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт Кабінету міністрів.

"9 жовтня прем’єр-міністр Денис Шмигаль скликав нараду з головами державних обласних адміністрацій, за участі секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексія Данілова, щодо ситуації з поширенням на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2", – йдеться в офіційному повідомленні.

Згідно з останніми даними, в ході наради глава КМУ заслухав очільників ОДА щодо епідемічної ситуації в областях. Окрім того, він уже доручив головному санітарному лікарю Олегу Ляшку та головам облдержадміністрацій поставити на особистий контроль роботу гарячих ліній. За словами Дениса Шмигаля, на їх основі розвиватимуть контактні центри, зокрема, з метою швидкого розгортання системи виявлення контактних осіб.

"За підсумками наради Шмигаль доручив МОЗ опрацювати питання щодо можливого залучення відомчих лікарень та установ Нацакадемії наук задля збільшення кількості ліжкомісць. Голови обласних та Київської міської держадміністрації повинні мобілізувати всі служби та налагодити ефективну комунікацію й координацію роботи з МВС і Держпродспоживслужбою, зокрема щодо проведення масових заходів", – сказано на сайті уряду.

Окрім того, наголошується, що департаментам охорони здоров’я в обласних та КМДА наказали відпрацювати маршрутизацію для впорядкування перевезення хворих коронавірусом.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, Віталій Кличко терміново звернувся до очільника Кабінету міністрів Дениса Шмигаля та міністра охорони здоров’я Максима Степанова через нову серйозну проблему в Києві.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?