Шмигаль нарешті визначився з продовженням локдауну в Україні після 24 січня
Категорія
Україна
Дата публікації

Шмигаль нарешті визначився з продовженням локдауну в Україні після 24 січня

Шмигаль нарешті визначився з продовженням локдауну в Україні після 24 січня
Джерело:  ТСН

Очільник Кабінету міністрів Денис Шмигаль поділився з українськими громадянами важливою новиною: він звернув увагу на те, що його команда не планує продовжувати в Україні локдаун після 24 січня. За словами посадовця, вже з 25 січня країна повернеться до умов адаптивного карантину, який триватиме до кінця лютого. Окрім того, глава уряду нагадав, що тотальний карантин в Україні вводили, щоб стримати зростання захворюваності після новорічних свят. Про це Денис Шмигаль повідомив в інтерв'ю "ТСН", передає ONLINE.UA.

"Цей карантин завершиться 24 числа, з 25-го ми перейдемо, ймовірно, до помаранчевої зони, яка діяла до введення цих правил. Насправді ми дуже уважно спостерігаємо за ситуацією, почалося невелике збільшення, ми очікуємо більш значного зростання", – підкреслив очільник Кабінету міністрів.

Денис Шмигаль запевняє, що медична система до цього уже готова. Як стверджує посадовець, у лікарнях 53 тисячі ліжок забезпечені киснем. Окрім того, наголошується, що загальна кількість ліжок для коронавірусних хворих сягає 63 тисяч. Глава уряду каже, що наразі зайнята лише 21 тисяча.

Шмигаль також попереджає, що українцям доведеться змиритись з носінням масок та зберіганням соціальної дистанції до кінця року. На його думку, тотальний карантин дозволить збити хвилю захворюваності, а вже наприкінці зими – початку весни Україна отримає вакцину.

"В лютому – березні ми очікуємо на вакцину. Це буде моральне полегшення, але носіння маски, миття рук, соціальна дистанція – це будуть основні заходи, які залишаються актуальними і будуть актуальними до кінця року",– сказав Шмигаль.

Варто також нагадати про те, що ще 12 січня про те, що в нашій країні можуть продовжити жорсткий карантин, говорив очільник Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов. Однак уже 13 січня Степанов передумав та офіційно заявив, що потреби у подальшому локдауні немає. Цю позицію також підтримав головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, у Раді критикують Кабмін за провал закупівлі вакцин.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?