Шмигаль відкинув один з іноземних засобів боротьби з коронавірусом
Категорія
Україна
Дата публікації

Шмигаль відкинув один з іноземних засобів боротьби з коронавірусом

Шмигаль відкинув один з іноземних засобів боротьби з коронавірусом

Український прем'єр Денис Шмигаль відкинув необхідність організовувати мобільні госпіталі. Подібні ініціативи впроваджували в окремих західних країнах, наприклад, Великій Британії чи Німеччині. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українську правду".

За його словами, відповідні функції нормально виконують лікарні.

"Чому інші країни будують мобільні лікарні? Бо не вистачає ліжок. Коли починалася реформа медицини в Україні, було передбачене закриття великої кількості лікарень. Але ми не закрили жодної, ми це все зберегли. Ми продовжуємо реформу і завершимо її. Але треба сказати, що кількість ліжко-місць в Україні, якщо брати наших сусідів Польщу чи навіть Німеччину, дуже велика", - пояснив Шмигаль.

Він нагадав, система охорони здоров'я розгорнула 62 тисяч ліжок по всій країні. У сусідній Польщі, як стверджує прем'єр, оперують лише 30 тисячами, тож в Україні "стоять пусті медичні заклади з ліжками, де можна розміщувати людей".

Шмигаль зауважив, всюди місцева влада звернула увагу на свою спроможність впоратися з кризою завдяки наявним лікарням.

"Їх треба завантажити. Бо будувати на стадіоні медичний комплекс і потім з якоїсь лікарні забирати лікарів туди, а лікарня буде стояти пустою – це точно не ефективно. У нас є мобільний госпіталь ДСНС, ми наповнили його обладнанням, він зможе оперативно, за потреби, переміщуватися, переїжджати в ті точки, де буде така потреба. Ми плануємо таких госпіталів докупити ще декілька, щоб це були дійсно мобільні госпіталі", - додав він.

Як повідомляв ONLINE.UA, Кабінет міністрів затвердив посилення карантину в Україні на період з 8 до 24 січня. Новий передбачатиме суворі обмеження для різноманітних закладів, однак майже не торкається роботи громадського транспорту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?