Шмигаль запропонував Шольцу відправити на ЗАЕС спецмісію ЄС та ООН
Категорія
Політика
Дата публікації

Шмигаль запропонував Шольцу відправити на ЗАЕС спецмісію ЄС та ООН

Шмигаль запропонував Шольцу відправити на ЗАЕС спецмісію ЄС та ООН
Джерело:  online.ua

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зустрівся у Німеччині із канцлером Олафом Шольцом. Темами переговорів стали можливий візит місії ЄС і ООН на Запорізьку АЕС, допомога Україні у війні та подолання енергетичної кризи в Європі.

Джерело: Денис Шмигаль

Прем'єр-міністр України зустрівся з канцлером Німеччини

Шмигаль зазначив, що після вторгнення РФ Німеччина надала Україні 1,4 млрд євро.

Політики обговорили питання нових поставок зброї. Шмигаль повідомив, що є спільне бачення про необхідність нарощувати постачання важкого озброєння.

Енергетична криза й опалювальний сезон. Росія розв’язала енергетичну війну проти Європи. У відповідь ЄС має якнайшвидше повністю відмовитися від енергоресурсів з країни-агресора. Рішення про ембарго на російське вугілля та нафту вже є, але потрібно також ембарго на газ.

Прем'єр зазначив, що Україна готова збільшувати постачання своєї електроенергії, що сприятиме енергетичній безпеці Європи.

Важливо продовжувати й спільну роботу над демілітаризацією ЗАЕС. Запропонував спільно працювати над можливою місією ЄС та ООН на станцію, яка має допомогти в цьому питанні.

Також політики домовилися цієї осені провести в Німеччині конференцію з відновлення України високого рівня.

Канцлер відзначив готовність сприяти детальній підготовці Плану відновлення вже зараз, аби швидко його запустити після нашої перемоги.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?