Шокін звільнив Сакварелідзе: опубліковано документ
Категорія
Політика
Дата публікації

Шокін звільнив Сакварелідзе: опубліковано документ

Шокін звільнив Сакварелідзе: опубліковано документ
Джерело:  ГПУ

Генеральний прокурор Віктор Шокін звільнив свого заступника Давида Сакварелідзе.
Відповідний наказ опубліковано на сайті ГПУ, повідомляє ONLINE.UA.
"До Генеральної прокуратури останнім часом не раз надходили колективні депутатські звернення та запити про невідповідність вимогам статей 8, 15 Закону України "Про прокуратуру" встановленої в структурі і штатному розписі посади заступника генпрокурора - прокурора Одеської області, яку займає Сакварелідзе", - йдеться в повідомленні.
За словами генпрокурора, «обгрунтованість рішення про встановлення цієї посади стало предметом судового оскарження в Окружному адміністративному суді Києва за позовом народного депутата України".
Відповідно до повідомлення, Шокін «привів у відповідність до вимог Закону "Про прокуратуру" структуру та штатний розклад органів прокуратури" і ліквідував посаду заступника Генпрокурора України - прокурора Одеської області з одночасним встановленням посади прокурора Одеської області.
Також генпрокурор притягнув Сакварелідзе до дисциплінарної відповідальності "за грубе порушення правил прокурорської етики, втручання в непередбаченому законом порядку в службову діяльність іншого прокурора, вчинення проступку, який ганьбить працівника прокуратури, невиконання та неналежне виконання службових обов'язків, звільнивши його з посади заступника генерального прокурора України - прокурора Одеської області та з органів прокуратури".
Виконання обов'язків прокурора Одеської області покладено на першого заступника прокурора цієї області Жученка.
Нагадаємо, як повідомляв ONLINE.UA, раніше Сакварелідзе заявляв, що США не виділили грант у 2 мільйони доларів для Генеральної прокуратури України виключно через недовіру до Шокіна.



Фото документів: офіційний сайт ГПУ

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?