Шокує те, що відбувається: в Євросоюзі зважилися на гучне зізнання
Категорія
Світ
Дата публікації

Шокує те, що відбувається: в Євросоюзі зважилися на гучне зізнання

Шокує те, що відбувається: в Євросоюзі зважилися на гучне зізнання
Джерело:  online.ua

Протести та мітинги в Білорусі, які розпочалися після оголошення результатів президентських виборів, набирають обертів - на останні трагічні події в країні активно реагує міжнародна спільнота. Так, 12 серпня стало відомо, що глави Міністерств закордонних справ Євросоюзу терміново зберуться на надзвичайну відеоконференцію - головною темою засідання стане ситуація в Білорусі. Окрім того, чимало європейських лідер уже неодноразово попереджали, що можуть ввести санкції проти команди чинного президента Олександра Лукашенка. Прем'єр-міністр Чехії Андрій Бабіш відверто зізнався, що він був шокований подіями в Білорусі, де після президентських виборів, що відбулися 9 серпня, почалися масові протести, які переросли у зіткнення протестувальників з поліцією. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "ТАСС".

"Шокує те, що відбувається в Білорусі. Я не припускав, що щось подібне, скандальне, може статися в Європі", - сказав політик.

Андрій Бабіш має надію, що влада Євросоюзу нарешті підтримає обмежувальні заходи проти команди Олександра Лукашенка.

З окремою заявою також виступив представник Білого дому. Очільник Держдепу США Майк Помпео заявив, що Штати дуже хвилюються за долю Білорусі після президентських виборів. .

"У нас великі побоювання з приводу Білорусі. Там пройшли несправедливі вибори. Білоруси у нашому серці. Ми спостерігали за протестами і вимагали (від білоруської влади), щоб демонстранти були захищені від нападів силовиків. Ми продовжимо це вимагати і далі", - наголосив американський дипломат.

Він також пообіцяв, що США будуть продовжувати надавати підтримку демократичним силам у Білорусі.

Варто звернути увагу на те, що глава МЗС України Дмитро Кулеба побажав "білоруським сусідам" на тлі підвищеного інтересу Росії до Білорусі знайти "громадський баланс", який забезпечить суверенність і незалежність країни. Представник офіційного Києва такождодав, що наразі його команда не готова надати оцінку результатам президентських виборів в Білорусі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Лукашенко зважився на нове безсоромне рішення, яке шокувало білорусів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?