Шокуюча сума: скільки РФ виділила на втручання у вибори в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Шокуюча сума: скільки РФ виділила на втручання у вибори в Україні

Шокуюча сума: скільки РФ виділила на втручання у вибори в Україні
Джерело:  online.ua

Голова Служби зовнішньої розвідки Єгор Божок повідомляє, що влада РФ додатково виділила своїм спецслужбам 350 мільйонів доларів для реалізації підривної діяльності в Україні у 2019 році, передає ONLINE.UA з посиланням на "Укрінформ".

Він зазначив, що на спецслужби Російської Федерації регулярно виділяються колосальні бюджети, які використовуються великою мірою для реалізації підривної діяльності в Україні.

"Ми отримали інформацію, що Кремль наказав на цей рік додатково виділити 350 мільйонів доларів своїм спецслужбам для роботи по втручанню у вибори в Україні", – сказав він.

За останніми даними, ці кошти будуть спрямовані на оплату створення та поширення фейкових новин і підкуп, організацію провокацій, протестів, внутрішньополітичного тиску на керівництво держави, а також для підготовки кібератак.

"Завдання, що стоїть перед усіма спецслужбами Російської Федерації, – "кто угодно, только не Порошенко". На думку російського політикуму, Порошенко єдиний, з ким неможливо домовитися про повернення України в орбіту впливу Росії. Він дійсно намагається ввести Україну в когорту НАТО та ЄС і має кремлівський ярлик "русофоба", – зазначив Божок.

Як повідомляв ONLINE.UA, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров стверджує, що Росія отримала офіційне запрошення від ОБСЄ для участі російських спостерігачів в президентських виборах в Україні, які пройдуть 31 березня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?