Шокуюча цифра: скільки часу знадобиться на відновлення Нотр-Даму
Категорія
Світ
Дата публікації

Шокуюча цифра: скільки часу знадобиться на відновлення Нотр-Даму

Шокуюча цифра: скільки часу знадобиться на відновлення Нотр-Даму
Джерело:  online.ua

На відновлення шкоди, якої зазнав Собор Паризької Богоматері в результаті нищівної пожежі, можуть піти десятиліття. Такий невтішний прогноз зробив головний архітектор Кельнського собору, передає ONLINE.UA з посиланням на Associated Press.

Петер Фюссеніх, який курує усіма будівельними роботами у Кельнському соборі, заявив, що "напевно знадобляться роки, можливо, навіть десятиліття, поки останні руйнування, завдані цією жахливою пожежею, не будуть повністю відновлені".

Як відомо, Кельнський собор був сильно пошкоджений під час Другої світової війни, і роботи з його відновлення тривають вже понад 70 років.

Варто зазначити, що Фюссеніх назвав пожежу в Парижі "трагедією європейського масштабу", адже багато церков і соборів по всьому континенту були зведені за зразком французької архітектури.

"Коли останній камінь був закладений у Нотр-Дам, перший був закладений тут, в Кельні, і в цьому контексті Нотр-Дам дуже сильно впливає на нас усіх", - каже архітектор.

Як повідомляв ONLINE.UA, 16 квітня на обкладинці нового випуску французького сатиричного журналу Charlie Hebdo з’явилася карикатура з палаючим Собором Паризької Богоматері на голові у президента Еммануеля Макрона.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?