Шокуюча цифра: скільки мирних жителів загинули на Донбасі за час війни
Категорія
Україна
Дата публікації

Шокуюча цифра: скільки мирних жителів загинули на Донбасі за час війни

Шокуюча цифра: скільки мирних жителів загинули на Донбасі за час війни
Джерело:  online.ua

За час війни на Донбасі жертвами конфлікту стали не лише бійці армії, а й мирне населення. Загалом, від початку війни були вбиті понад 3 тисячі цивільних осіб, та ще кілька тисяч отримали поранення. Про це свідчать дані моніторингової місії ООН з прав людини в Україні, які озвучила голова місії Фіона Фрейзер, передає ONLINE.UA.

Зазначається, що в минулому 2018 році в результаті збройного конфлікту на Донбасі загинули 55 осіб та 224 отримали поранення.

"У 2018 році ми зафіксували 279 жертв серед цивільного населення – 55 людей загинуло і 224 поранено. Це вдвічі менше, ніж кількість жертв серед цивільного населення у 2017 році та найнижчий річний показник серед цивільного населення за весь період конфлікту", - повідомила Фрейзер.

Окрім того, з 16 листопада 2018 року до 19 лютого 2019 року загинули двоє мирних жителів – чоловік і жінка. Ще 11 цивільних чоловіків і дві жінки були поранені.

"Треба пам'ятати, що загалом понад 3 тисячі цивільних осіб були вбиті від початку конфлікту і до 9 тисяч отримали поранення", – наголосила Фрейзер.

Окрім того, ООН вітає нещодавнє поновлення домовленості про режим припинення вогню на Донбасі, який було запроваджено до Міжнародного жіночого дня. Однак, організація закликала усі сторони конфлікту поважати та дотримуватися домовленості.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в ОБСЄ повідомили про новий мирний план по Донбасу, який повинен замінити Мінські домовленості.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?