Шокуючі цифри: названа реальна кількість заражених смертельним коронавірусом
Категорія
Світ
Дата публікації

Шокуючі цифри: названа реальна кількість заражених смертельним коронавірусом

Шокуючі цифри: названа реальна кількість заражених смертельним коронавірусом
Джерело:  online.ua

Реальна картина із зараженням і поширенням китайського коронавіруса набагато тривожніше, ніж стверджує китайська влада. Ще тиждень тому кількість заражених 2019 nCoV досягала майже 76 тисяч людей, що в десять разів більше офіційних цифр. До такого висновку прийшли вчені Університету Гонконгу на основі теоретичного моделювання, передає ONLINE.UA з посиланням на Science Alert.

Невідповідність реальної картини з офіційною кількістю підтверджених випадків зараження коронавірусом експерти пояснили декількома факторами - затримкою між зараженням і появою перших симптомів і часом, необхідним для підтвердження наявності 2019nCov в організмі за допомогою лабораторних аналізів.

У їх дослідженні зазначено, що кожна людина, інфікована вірусом в кінці грудня, могла заразити 2-3 осіб. Кожні шість днів число хворих подвоювалося. Через кілька тижнів осередки уханьскої епідемії почали поширюватися по інших містах Китаю і дісталися до країн Європи. Однак, на підставі своїх розрахунків, вчені повідомили і обнадійливі дані. Якщо їх дослідження вірне, то значить рівень смертності від 2019 nCov значно нижчий, ніж оголошується, і становить менше 1%.

Слід зазначити, що в Україні 3 лютого стало відомо про госпіталізацію двох людей з підозрою на коронавірус. Їх аналізи вже направлені до вірусологічної лабораторії Київської обласної лабораторного центру для тестування на всі види вірусів і грипу які є і циркулюють в Україні. Результати лабораторних тестів будуть готові в 23:00 за київським часом.

До сьогоднішнього дня жодного підтвердженого лабораторно випадку зараження коронавірусом в Україні не було зафіксовано. При цьому влада країни вживає посилені заходи щодо запобігання епідемії. 3 лютого в Україні ввели режим підвищеної готовності для всіх систем цивільного захисту в зв'язку з епідемією китайського коронавірусу. В рамках оперативного плану лікарням доручено підготуватися до можливого спалаху коронавіруса, визначити потребу в ліках та обладнанні, а також провести навчання, щоб бути готовими прийняти потенційних хворих.

МЗС і МОЗ України рекомендував українцям тимчасово утриматися від туристичних і ділових поїздок в провінцію Хубей і місто Ухань, де знаходиться епіцентр епідемії, а також дотримуватися заходів профілактики, щоб уберегтися від небезпечної недуги.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що китайський лікар попереджав владу про початок епідемії, за що навіть був покаран поліцією за поширення неправдивої інформації. Тільки через кілька днів чиновники звернули увагу на попередження медика, коли коронавірусом захворіли десятки людей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?