Шольц, Макрон та Драгі планують спільну поїздку до Києва перед самітом G7 — ЗМІ
Категорія
Політика
Дата публікації

Шольц, Макрон та Драгі планують спільну поїздку до Києва перед самітом G7 — ЗМІ

Шольц, Макрон та Драгі планують спільну поїздку до Києва перед самітом G7 — ЗМІ
Джерело:  online.ua

Канцлер Німеччини Олаф Шольц разом із президентом Франції Еммануелем Макроном та прем'єром Італії Маріо Драгі планують відвідати Україну перед самітом Великої сімки, який запланований на 26−28 червня.

Джерело: BILD

Очільники Німеччини, Франції та Італії збираються до Києва

Вже раніше Париж та Берлін вели переговори про візит до української столиці. За інформацією видання, Макрон хотів би поїхати після парламентських виборів до Франції, які відбудуться завтра. Взяти із собою прем'єр-міністра Італії було пропозицією Франції.

Шольц, Макрон і Драгі збираються своїм спільним візитом наголосити на європейській згуртованості.

Голова Єврокомісії фон дер Ляйєн перед цим постійно виступала за прийняття України до Євросоюзу. Чи підтримують її пропозицію Шольц і Макрон, поки що не ясно.

Відкритим залишається питання, чи готові лідери трьох країн дати обіцянки про подальші постачання зброї.

Раніше Шольц заявив, що він поїде до Києва лише тоді, коли “йтиметься про конкретні речі”.

Я не буду приєднуватися до групи людей, які роблять щось на короткий час за допомогою фотосесії. Але якщоце відбудеться, то це завжди про дуже конкретні речі.

Питання зброї – не єдина чутлива річ у майбутньому візиті: Шольц і Макрон, зокрема, піддалися критиці, оскільки вони продовжують підтримувати контакти з президентом Росії Володимиром Путіним.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?