Шольц озвучив жорстке попередження Китаю щодо Тайваню
Категорія
Світ
Дата публікації

Шольц озвучив жорстке попередження Китаю щодо Тайваню

Шольц озвучив жорстке попередження Китаю щодо Тайваню
Джерело:  online.ua

Німецький канцлер Олаф Шольц офіційно підтвердив, що під час перемовин на початку цього тижня він застеріг китайську владу від застосування сили проти Тайваню.

Джерело:  Reuters

Німеччина застерегла Китай від застосування сили проти Тайваню

Журналісти звертають увагу на те, що цього тижня канцлер прийняв велику китайську делегацію на чолі з прем'єр-міністром Лі Цяном у період зростання геополітичної напруженості між Заходом та КНР.

Ми рішуче відкидаємо всі односторонні спроби змінити статус-кво в Східно-Китайському і Південно-Китайському морях силою або примусом. Особливо це стосується Тайваню... Ми також стурбовані ситуацією з правами людини і станом верховенства права в Китаї, – наголосив Олаф Шольц.

Під час виступу перед німецькими парламентарями лідер ФРН також закликав команду Реджепа Таїпа Ердогана прокласти шлях до членства Швеції в НАТО і заявив, що Швеція повинна мати місце за столом переговорів на наступному саміті НАТО.

Що важливо знати про конфлікт між Китаєм та Тайванем

Китайська влада ніколи не приховувала, що може застосувати силу для взяття Тайваню під свій контроль.

Окрім того, повідомляється, що КНР уже активізувала військову діяльність поблизу острова, щоб змусити його прийняти китайський суверенітет.

Тайвань продовжує відкидати претензії офіційного Пекіна на суверенітет, а також заявляє, що готовий захищати свій суверенітет навіть на полі пою.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?