Шольц потрапив у новий скандал через відмову надавати винищувачі Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Шольц потрапив у новий скандал через відмову надавати винищувачі Україні

Шольц потрапив у новий скандал через відмову надавати винищувачі Україні
Джерело:  online.ua

Канцлер Німеччини Олаф Шольц опинився у центрі гучного скандалу після того, як стало відомо, що його уряд готовий продати Саудівській Аравії винищувачі Eurofighter на тлі ігнорування запитів України на отримання цих літаків.

Джерело:  Bild

Шольц потрапив у скандал через відмову надати Україні винищувачі 

Відносини між Україною та її західними партнерами загострюються. Причина: жодна західна країна не хоче постачати військові літаки, хоча Київ відчайдушно потребує їх, - зазначають автори матеріалу.

За інформацією журналістів видання, наразі лише Велика Британія та Данія висловили готовність почати навчання українських пілотів на американських винищувачах F-16.

Однак постачання Україні самих літаків перебуває під великим питанням.

Німеччина, яка має на озброєнні власної армії 138 винищувачів типу Eurofighter, відмовляється навіть розпочати програму навчань українських пілотів.

Замість цього канцелярія Олафа Шольца "чинить тиск" для організації експорту 48 винищувачів Eurofighter в Саудівську Аравію.

Я вважаю, що це в корені невірно. Ми не можемо відмовляти Україні в озброєнні і в той же час постачати найсучаснішу зброю диктатурам і автократіям, - заявив лідер партії "Зелені" і голова Європейського комітету Антон Хофрайтер.

На його думку, не тільки Німеччина, а й інші країни усіляко намагаються загальмувати питання поставок винищувачів Україні.

Німецькі журналісти задаються питанням, А чи хоче Захід взагалі, щоб Україна виграла цю війну?

Військовий експерт Карло Масала в коментарі виданню припустив, що західні лідери досі бояться "ескалації" і побоюються, що українські пілоти будуть залітати в повітряний простір Росії, щоб збивати там російські літаки, що запускають ракети по Україні з глибини російської території.

Експерт по Україні Сергій Сумленний в інтерв'ю Bild зазначив, що українці не можуть зрозуміти, чому Захід продовжує постачати зброю в усі можливі регіони світу, але тільки не в Україну, де вона вкрай необхідна.

Жодна країна НАТО не наважилася б почати великий наступ без панування в повітрі — і саме це зараз належить зробити українцям. Саудівська Аравія має сотні сучасних західних винищувачів. Було б нескладно почекати з наступною поставкою в Ер-Ріяд і замість цього відправити в країну, яка найбільше потребує цих літаках, - зазначає Сумленний.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?