Шольц пригрозив Путіну "драматичними заходами" через ситуацію в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Шольц пригрозив Путіну "драматичними заходами" через ситуацію в Україні

Шольц пригрозив Путіну "драматичними заходами" через ситуацію в Україні
Джерело:  online.ua

Німецький лідер Олаф Шольц почав погрожувати очільнику Кремля Володимиру Путіну "драматичними заходами" у разі застосування хімічної зброї в Україні.

Джерело:  ARD

Шольц публічно пригрозив Путіну через Україну

За словами канцлера ФРН, якщо у війні проти України буде застосовано хімічну зброю - Німеччина буде змушена вдатися до "драматичних заходів", щоб захистити український народ.

Застосування біологічної та хімічної зброї не повинно відбутися, і саме тому ми всі такі відверті, такі відверті в цьому питанні, - наголосив Олаф Шольц.

Німецький лідер звернув увагу на те, що заходи у відповідь на застосування Росією хімзброї розглядаються, проте подробиці він не захотів розповідати.

Також політик вкотре повторив, що навіть якщо Росія застосує хімічну чи біологічну зброю, НАТО не вступить у війну через Україну.

НАТО не стане учасником війни, це ясно, - підсумував Олаф Шольц.

Як уже згадувалося раніше, нещодавно американський лідер Джо Байден попередив російську владу, що Сполучені Штати дадуть відповідь, якщо президент Росії застосує зброю масового знищення, але відповідь залежатиме від ситуації.

Не можна також не згадати про те, що ймовірність застосування хімічної або біологічної зброї Росією в Україні обговорювалася на саміті НАТО минулого тижня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?