Шольц засудив Швейцарію за блокування постачання Україні боєприпасів
Категорія
Світ
Дата публікації

Шольц засудив Швейцарію за блокування постачання Україні боєприпасів

Шольц засудив Швейцарію за блокування постачання Україні боєприпасів
Джерело:  online.ua

Олаф Шольц обурений тим, що Німеччина не може поставити Україні швейцарські боєприпаси, оскільки Швейцарія наклала “вето” на це рішення. Свої дії країна пояснила “нейтралітетом”.

Джерело: Euractiv

Шольц розкритикував Швейцарію

Канцлер Німеччини Олаф Шольц розкритикував швейцарський уряд за його “нейтралітет”, який блокує постачання швейцарських боєприпасів, які Берлін хоче доставити в Україну.

Повідомляється, що уряд Швейцарії блокує постачання урядом Німеччини Україні боєприпасів для зенітних установок Gepard, посилаючись на свою давню традицію нейтралітету.

Ця війна в Європі закликає всіх нас критично переглянути свою позицію та інколи бути готовими приймати незручні, але правильні рішення, — сказав Шольц.

Зазначається, що Німеччина також раніше мала традицію не постачати зброю в активні військові конфлікти, проте нещодавно відмовилася від цієї позиції заради допомоги Україні.

Проте Шольц усе ж схвалив рішення Швейцарії приєднатися до санкцій ЄС проти РФ.

Позиція Швейцарії щодо України

Президент Швейцарії Ален Берсе пояснив позицію Швейцарії щодо нейтралітету та війни в Україні.

Зрозуміло, що нейтралітет завжди є проблемою у Швейцарії та за кордоном, – зазначив Берсе.

Він заявив, що нейтралітет означає, що Швейцарія не підтримує жодну зі сторін у військовому плані.

Проте з огляду на те, що Швейцарія також брала участь в укладенні Женевської конвенції,крім того в країні також розташовані органи ООН і міжнародний Червоний Хрест, – це також є і питанням довіри.

Але цей нейтралітет не означає байдужості, – сказав він.

Берсе нагадав, що Швейцарія також приєдналася до санкцій ЄС проти Росії та вимагає припинення атак і виведення військ з території України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?