Шоу закінчено: дівчина Лещенка зробила нову заяву про українську мову
Категорія
Політика
Дата публікації

Шоу закінчено: дівчина Лещенка зробила нову заяву про українську мову

Шоу закінчено: дівчина Лещенка зробила нову заяву про українську мову

Дівчина народного депутата Сергія Лещенка, діджей Анастасія Топольська, яка шокувала заявою про відмову вести радіо-шоу з україномовною музикою, висловилася про українську мову.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook Топольської.
"Побіжно помітила, що людей чіпляє, що я не пишу українською. А що я вам всім винна? Я ж не депутат, не викладач, не держслужбовець. І справа зовсім не в мові. Я народилася в Україні в російськомовній родині і в російськомовному середовищі і я вважаю себе українкою по праву. Я вчила українську в школі, але ніколи нею не користувалася повноцінно - не доводилося. І до часів Януковича всі жили нормально і ніхто нікого не утискав за мову. А тепер я баба Яга?", - написала вона.
За її словами, російська мова, якою вона говорить, її ідентифікує, і жодна інша мова її не замінить.
"Я говорила і говоритиму мовою, яка мене ідентифікує - ось це головне. Мова, якою говориш - це самоідентифікація і ніяка інша тобі її не замінить навіть якщо ти вивчиш 5 інших... Ніякі громадський тиск і обурення не змусить мене писати українською, так само як деяких людей писати українські пісні, поки ми самі не відчуємо себе впевненими і готовими, поки ми самі щиро не захочемо цього", - зазначила дівчина Лещенка.
При цьому діджей заявила, що любить Україну і хотіла б дотримуватися традиції.
"Щоб ви знали, я люблю Україну і хотіла б вільно і сміливо висловлюватися українською, і музику класну на українській слухати, дотримуватися традиції. І думаю, що все так і буде. Принаймні - це одна з цілей. І був уже закон про радіо де всі мусили були принципово говорити українською і я робила це, дотримувалася закону, мені так, було спочатку нелегко, але я це робила і без опору", - написала Топольська.
"Таких як я - квота-безвихідних діджеїв - на пальцях можна порахувати. Втрата не в масштабах всієї країни точно. Шоу закінчено", - додала вона.
Як повідомляв ONLINE.UA, Топольська прокоментувала свою відмову вести радіо-шоу з україномовною музикою, відповідно до закону про квоти в радіоефірі, що викликало чергову хвилю в соцмережах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?