Шойгу намагався залякати країни НАТО фейком про "брудну бомбу"
Категорія
Політика
Дата публікації

Шойгу намагався залякати країни НАТО фейком про "брудну бомбу"

Шойгу намагався залякати країни НАТО фейком про "брудну бомбу"
Джерело:  online.ua

На переконання американських аналітиків, глава Міноборони РФ Сергій Шойгу хотів сповільнити або призупинити допомогу Україні від партнерів та послабити НАТО, залякуючи міністрів оборони країн з Альянсу фейком про "брудну бомбу" України.

Джерело: Інститут дослідження війни ( ISW)

Шойгу намагався залякати Альянс брехнею про "брудну бомбу"

Американські експерти звертають увагу на те, що Шойгу подзвонив щонайменше трьом міністрам оборони держав НАТО і розповідав про так звану українську "брудну бомбу".

Ба більше, російські пропагандисти також активно поширювали ці фейки.

У Кремлі вигадали брехню про те, що Україна готується "підірвати ядерну бомбу" на своїй території, щоб звинуватити РФ у використанні зброї масового ураження і налаштувати весь світ проти Москви.

Звіти Міністерства оборони Росії про дзвінки містять незначні розбіжності: у них стверджується, що Шойгу обговорював "стійку тенденцію до подальшої неконтрольованої ескалації" в Україні в розмові зі своїм французьким колегою; обговорював "ситуацію в Україні" і робив неправдиві заяви про те, що Україна готується застосувати "брудну бомбу" в розмовах з Великою Британією, Францією і Туреччиною; і просто обговорював ситуацію в Україні без згадки про "брудну бомбу" в розмові з міністром оборони США Ллойдом Остіном. Востаннє Шойгу розмовляв з міністром Остіном 21 жовтня, - йдеться в повідомленні.

Як в НАТО відреагували на заяви Шойгу

Варто звернути увагу на те, що уряди США, Франції та Великої Британії уже оприлюднили текст спільної заяви щодо брехні глави Міноборони РФ Сергія Шойгу про плани України застосувати "брудну бомбу".

Вони заявили, що не вірять у цей новий фейк Кремля.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?