Шпигунський скандал: у Болгарії почали розслідування проти російського дипломата
Категорія
Світ
Дата публікації

Шпигунський скандал: у Болгарії почали розслідування проти російського дипломата

Шпигунський скандал: у Болгарії почали розслідування проти російського дипломата
Джерело:  online.ua

Спецпрокуратура Болгарії розпочала досудове розслідування проти російського дипломата, який працював першим секретарем посольства у Софії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на БГНЕС.

За версією влади, з вересня 2018 року офіційний представник РФ збирав інформацією категорії державної таємниці для передачі на батьківщину.

Зокрема, він проводив конспіративні зустрічі з представниками болгарського істеблішменту, які пов'язані з відповідними даними. Він росіянина посадовці отримували пропозиції про матеріальну допомогу. Такі відомості торкаються як Болгарії, так і ЄС з НАТО.

Втім, кримінальне провадження було припинено через наявність дипломатичного імунітету у представника Росії.

Генпрокурор країни Сотір Цацатов виступив із відповідною заявою на адресу міністра закордонних справ 25 жовтня.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Польщі затримали та арештували місцевого жителя, який шпигував на користь російського уряду. Вдома у нього знайшли вогнепальну зброю нелегального походження, підробні документи та електронні носії з інформацією. Обшуки торкнулися місця роботи посадовця, пов'язаного з Міністерством національної оборони та його знайомих.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?