Шрами насильства залишилися - Джоан Роулінг зважилася на шокуюче зізнання
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

Шрами насильства залишилися - Джоан Роулінг зважилася на шокуюче зізнання

Шрами насильства залишилися - Джоан Роулінг зважилася на шокуюче зізнання
Джерело:  online.ua

Відома британська письменниця Джоан Роулінг, автор серії книг про Гаррі Поттера, зважилася на шокуюче зізнання. Вона відверто розповіла, як її зґвалтували в 20 років. На жахливі одкровення Роулінг пішла після того, як днями висловилася з приводу ґендерної ідентичності, що викликало хвилю гніву транссексуальної спільноти. Знаменитість пояснила, що виступає не проти трансгендерів, а захищає прав жінок, які постійно уразливі для чоловічого насильства. Щоб пояснити свою позицію, письменниця розповіла жахливу історію зі свого життя, як вона особисто пережила сексуальне насильство в юному віці, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Telegraph.

"Більше 20 років моє життя проходить на очах у публіки, але я ніколи публічно не говорила, що пережила домашнє насильство і сексуальне насильство. Мовчала не через сором, що все це сталося зі мною, а тому, що спогади травмують. Мені тяжко вдалося пережити свій жорстокий перший шлюб, але зараз я одружена з дуже хорошою людиною. Однак шрами, залишені насильством, не зникають", - зізналася Роулінг.

Письменниця розповіла, що її згвалтував 56-річний чоловік, особу якого вона не стала розкривати. Тому зараз вона хоче, щоб дівчинки і жінки могли відчувати себе в безпеці і бути захищеними, чого бажає і трансгендерним людям. Роулінг висловила подив, як її, ту, що захищає права жінок, могли звинуватити в нетерпимості до трансгендерам.

"Я відреагувала на принизливі слова, сказані на адресу жінок. Я говорила про важливість статі, за що досі розплачуюсь. Мене звинуватили в трансфобії, назвали останніми словами, вимагали побити мене і вбити. Ідея про те, що жінки, як я, які десятиліттями співчували трансгендерам, відчуваючи з ними спорідненість, бо вони так само, як і жінки вразливі для чоловічого насильства, в трансфобії - це нонсенс", - пояснила свою позицію письменниця.

Джоан Роулінг, крім визнання в зґвалтуванні, розповіла про домашнє насильство, якому піддав її перший чоловік - португальський журналіст Жоржі Арантеш. Вона розповіла, що коли їх дочці Джесіці було чотири місяці, чоловік побив письменницю і вигнав з дому без дитини. Тільки за допомогою поліції Роулінг вдалося забрати дочку, після чого вона ховалася два тижні у друзів, побоюючись помсти чоловіка.

Роулінг стверджує, що відчуває велику солідарність з транс-жінками, що стали жертвами насильства, незважаючи на те, що говорять її нинішні критики.

"Якби ви могли залізти в мою голову і зрозуміти, що я відчуваю, коли я читаю про транс-жінку, яка помирає від чоловічої жорстокості, ви б знайшли там солідарність і спорідненість. У мене є інтуїтивне відчуття жаху, в якому ці транс-жінки проводять свої останні секунди на Землі, тому що мені теж знайомі моменти сліпого страху, коли я розуміла, що єдине, що залишало мене в живих, це хиткий самоконтроль нападника на мене", - додала письменниця.

Нагадаємо, в мережі розгорівся скандал після того, як Джоан Роулінг прокоментувала в Twitter статтю під назвою «Точка зору: створення більш рівного пост-Covid-19 світу для людей, які менструюють». Вона сиронізувала над тим, що автори цієї статті не змогли підібрати слова, які краще б характеризувало це поняття - «Wumben? Wimpund? Woomud?» (слова, що перекручують слова «жінка» - woman), запропонувала їм Роулінг.

В результаті, Джоан Роулінг нарвалася на звинувачення в трансфобії, а також в небажанні прийняти той факт, що трансгендерна жінка - це жінка, а трансгендерний чоловік - це чоловік. Після виходу статті багато шанувальників письменниці вважали, що вона нешанобливо ставиться до трансгендерних і транссексуальних людей.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що відома українська співачка шокувала фанатів своєю історією про зґвалтування.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?