Штаб лідера президентської гонки у Франції відмовив в акредитації російським пропагандистам
Категорія
Світ
Дата публікації

Штаб лідера президентської гонки у Франції відмовив в акредитації російським пропагандистам

Штаб лідера президентської гонки у Франції відмовив в акредитації російським пропагандистам
Джерело:  РІА Новини

Штаб кандидата в президенти Франції Еммануеля Макрона, який переміг у першому турі виборів, відмовив в акредитації журналістам російських пропагандитських каналів Sputnik і RT.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РИА Новости.

Зазначається, що в акредитації, попри неодноразові запити, відмовили відеоагентству Ruptly. Журналістів російського каналу RT, що прийшли до штабу Макрона, охорона навіть не пропустила всередину.

Читайте також: У Франції розпочалися протести невдоволених виходом Ле Пен у другий тур виборів - ЗМІ

"Редакція Sputnik France відправила кілька запитів на акредитацію в штаб Еммануеля Макрона завчасно. Ми не отримали відповіді від прес-служби, після прибуття в штаб нашому кореспонденту сказали, що нас у списку немає. Проте деякі журналісти приходили без прес-карт, і їх імена оголошували по рації й вони одразу проходили повз охорону", - заявила керівник каналу Sputnik France Наталія Новікова.

Напередодні президентських виборів у Франції в команді Макрона на адресу російського телеканалу RT і агентства Sputnik пролунали звинувачення в поширенні неправдивої інформації про кандидата. Також в штабі Макрона заявляли про кібератаки на сайт кампанії, організовані з території Росії.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Франції в день виборів президента країни активістки руху FEMEN влаштували акцію в масках президента Росії Володимира Путіна, сирійського президента Башара Асада та кандидатки у президенти Марін Ле Пен.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?