Штаб ООС повідомив тривожні новини з Донбасу: що сталося
Категорія
Україна
Дата публікації

Штаб ООС повідомив тривожні новини з Донбасу: що сталося

Штаб ООС повідомив тривожні новини з Донбасу: що сталося
Джерело:  online.ua

У суботу, 4 січня, на Донбасі отримали поранення двоє українських військових. Вони підірвалися на невстановленому вибуховому пристрої під час пересування між опорними пунктами. Поранених бійців ЗСУ госпіталізували - їм надана належна медична допомога. Тривожні новини з Донбасу повідомив пресцентр штабу ООС, передає ONLINE.UA.

У зведенні ООС також зазначено, що проросійські бойовики на Донбасі сьогодні здійснили вогневу атаку по позиціях захисників Новолуганського. Противник зі станкового автоматичного гранатомета і великокаліберного кулемета вів вогонь в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ". Всього за минулу добу окупанти тричі обстрілювали українських військових. Під ворожий вогонь крім захисників Новолуганського, потрапили також бійці ЗСУ в районі Зайцевого і Василівки

На ділянках розведення сил, за даними штабу ООС, ситуація стабільна. Там бойовики дотримуються режиму припинення вогню. При цьому представники ОБСЄ продовжують фіксувати порушення Мінських угод окупантами. У звіті СММ ОБСЄ зазначено, що бойовики не відвели реактивну систему залпового вогню БМ-21 "Град" від лінії розмежування. Зокрема, дана зброя була помічена біля населеного пункту Новоамвросіївське, що в 56 кілометрах на схід від Донецька.

Крім того, в постійному місці зберіганні озброєння в непідконтрольних районі Донецької області, за даними ОБСЄ, до сих пір не вистачає 13 танків - чотирьох Т-64 і дев'яти Т-72.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що проросійські бойовики на Донбасі обстрілюють не тільки позиції українських захисників, а й місцевих жителів. У Луганській області вони підступно ведуть вогонь поблизу будинків людей, які знаходяться в полі зору бойовиків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?