Штаб ООС вичерпно відповів на звинувачення в обстрілі Горлівки
Категорія
Україна
Дата публікації

Штаб ООС вичерпно відповів на звинувачення в обстрілі Горлівки

Штаб ООС вичерпно відповів на звинувачення в обстрілі Горлівки
Джерело:  online.ua

Українські представники у СЦКК заявили про непричетність ЗСУ до обстрілів житлових об'єктів у Горлівці 5 серпня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на представництво штабу Операції Об'єднаних сил.

Згідно з заявою, спостерігачі ОБСЄ виявили пошкодження будівлі від вогню з великокаліберного кулемета, що вели нібито з північно-західного напрямку.

"Детально вивчивши відстані, профіль, тактико-технічні характеристики зазначеного озброєння, стверджуємо, що характеристика форми рельєфу даної місцевості – складає закритий профіль та виключає будь-яку можливість ураження зазначених об’єктів", - резюмував штаб.

Окрім цього наголошується, що українські сили під Горлівкою у згадану добу не вели вогню навіть у відповідь.

Як повідомило ONLINE.UA раніше, за добу 8 серпня бойовики ОРДЛО дев'ять раз порушили домовленості про припинення вогню на Донбасі. Вони відкрили вогонь зі стрілецької зброї, гранатометів та кулеметів. Ці провокації знову довели неспроможність окупантів дотримуватися узгодженого режиму тиші.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?