Штаб ООС відповів на заяви РФ про обстріл Ростовської області
Категорія
Україна
Дата публікації

Штаб ООС відповів на заяви РФ про обстріл Ростовської області

Штаб ООС відповів на заяви РФ про обстріл Ростовської області
Джерело:  online.ua

19 лютого штаб ООС попередив про новий фейк російських ЗМІ — йдеться про нібито влучення українських снарядів у Ростовській області РФ.

Джерело:  пресцентр ООС

Штаб ООС відреагував на скарги РФ про обстріл Ростовської області

Очевидним є те, що противник продовжує використання своїх пропагандистських методів ведення інформаційної війни з метою звинувачення Збройних Сил України та нагнітання ситуації. За відсутності будь-яких агресивних дій з боку українських захисників, загарбники самі підривають об’єкти інфраструктури на окупованих територіях та здійснюють хаотичні обстріли населених пунктів, - йдеться в заяві штабу ООС.

Окрім того, пресслужба українских воїнів оприлюднила повідомлення російських медіа про нібито влучення снарядів у Ростовській області з написом "Фейк".

РФ звинувачує Україну у обстрілах Ростовської області

19 лютого російські журналісти почали поширювати фейки про те, що близько 04:00 мск (03:00 за Києвом – ред.) нібито снаряд розірвався на території Тарасівського району Ростовської області за кілометр від державного кордону РФ з Україною.

Після цього очільник СК Росії Олександр Бастрикін доручив слідчим головного слідчого управління СК Росії порушити кримінальну справу за цим фактом.

Трохи пізніше, цього ж дня, російські медіа почали заявляти про другий снаряд, що нібито розірвався у Ростовській області, також без жодних доказів із посиланням на джерела.

Чому насправді РФ звинувачує Україну в обстрілах

Команда Джо Байдена уже попереджала, що Кремль може організувати провокацію для виправдання нападу на Україну.

За словами очільника Держдепу США, приводом для вторгнення з боку РФ може бути сфабрикований так званий теракт всередині Росії, вигадане віднайдення братської могили, інсценований безпілотний удар по мирних жителях або фейк, навіть реальний напад із застосуванням хімічної зброї.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?