Штраф 850 гривень: в Україні набув чинності закон про проїзд пільговиків у транспорті
Категорія
Україна
Дата публікації

Штраф 850 гривень: в Україні набув чинності закон про проїзд пільговиків у транспорті

Штраф 850 гривень: в Україні набув чинності закон про проїзд пільговиків у транспорті
Джерело:  online.ua

У неділю, 20 жовтня, в Україні набув чинності Законопроект №0893 "Про внесення змін до статті 133-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за безпідставну відмову в пільговому перевезенні окремих категорій громадян". Цей указ кілька днів тому підписав Володимир Зеленський, передає ONLINE.UA.

Згідно з указом, відтепер перевізників за безпідставну відмову в безкоштовному проїзді учасників бойових дій на Донбасі і ветеранів будуть штрафувати на 850 гривень. Раніше штраф за це порушення становив 136 гривень.

Нагадаємо, раніше у Верховній Раді повідомили, що зміни пільгової системи для учасників бойових дій не передбачають ніяких скасувань будь-яких пільг військовим, в тому числі і контрактникам. Але є ініціатива розділити системи пільг, зробити окрему для військових ЗСУ, а іншу - для учасників "військових угруповань цивільної служби". На сьогоднішній день в реєстрі учасників бойових дій вважаються понад 370 тис осіб, з них 250 тис військових, а інші - представники угруповань цивільної служби, яких можуть позбавити статусу УБС.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що згідно із законодавством, українців з 1 жовтня 2019 року чекають ряд нововведень. Почнуться моненітізаціі пільг, з'явиться нова купюра номіналом 1000 гривень, з обороту виведуть дрібні монети, почнеться осінній призов в армію, вступлять в силу нові правила дорожнього руху, відбудеться переведення годинників на зимовий час.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?