Штурми поліції в Черкасах: у Авакова оголосили про важливе рішення
Категорія
Події
Дата публікації

Штурми поліції в Черкасах: у Авакова оголосили про важливе рішення

МВС України
Штурми поліції в Черкасах: у Авакова оголосили про важливе рішення

У Міністерстві внутрішніх справ, керівником якого є Арсен Аваков, прийняли рішення про призупинення дії наказу про призначення колишнього радника мера Харкова Геннадія Кернеса Валерія Лютого главою Національної поліції України в Черкаській області.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу відомства.
"Вирішено призупинити дію наказу про призначення на посаду начальника ГУНП в Черкаській області полковника поліції Валерія Лютого для проведення консультацій", - написали в МВС.
У заяві також наголошується, що міністерство і Нацполіція не будуть керуватися емоціями при прийнятті кадрових рішень і піддаватися тиску, але вони готові прислухатися до аргументів, оскільки для них важлива співпраця з громадськістю.
Нагадаємо, 3-4 листопада в Черкасах пройшли мітинги з протестами проти призначення Лютого та вимогою прозорого конкурсу на посаду голови обласної поліції.
При цьому Валерій Лютий працює в МВС з 1985-го року. Він був керівником ДАІ Харкова і Харківської області, заступником голови ГУ МВС в Харківській області. У 2010 році Лютий пішов на пенсію, проте в 2013 став радником Кернеса з питань транспорту, а в 2015 став начальником поліції Кривого Рогу. Під час виборів мера міста нардеп Єгор Соболєв стверджував, що керівник поліції Лютий побив його помічника Віталія Чернявського.
Як повідомляв ONLINE.UA, 7 листопада в Черкасах протестувальники проти призначення Валерія Лютого головою обласної поліції прорвалися в будівлю главку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?