Швеція неочікувано змінила назву Білорусі: що сталося
Категорія
Світ
Дата публікації

Швеція неочікувано змінила назву Білорусі: що сталося

Швеція неочікувано змінила назву Білорусі: що сталося
Джерело:  online.ua

Уряд Швеції у своїх офіційних повідомленнях відтепер буде використовувати назву "Білорусь" (Belarus) замість "Вітрюссланд" (Vitryssland). Варто зазначити, що таку рекомендацію дало МЗС країни, передає ONLINE.UA з посиланням на "SVT".

"Це визнання білоруського громадянського суспільства і народу, які впродовж довгого часу прагнули того, щоб підкреслити національну ідентичність і суверенітет своєї країни", - пояснила міністр закордонних справ Швеції Анн Лінде, яка у понеділок здійснює офіційний візит до Мінська разом з міністром закордонних справ Фінляндії.

Варто зазначити, що таким чином МЗС Швеції відмовляється від терміна, який може бути пов'язаний з Росією, оскільки закінчення "-русь" не стосується Росії, зазначає Лінде. У перекладі зі шведської Vitryssland означає "Біла Росія". За словами чиновниці, перехід до вживання назви "Білорусь" раніше відбувся у англійській та французькій мовах.

Як повідомляв ONLINE.UA, результати опитування Соціологічної групи Рейтинг підтверджують, що серед президентів інших країн українці найкраще ставляться до президента Білорусі Олександра Лукашенка: 66% позитивно і лише 15% — негативно.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?