Швеція передала Україні новий пакет військової допомоги
Категорія
Україна
Дата публікації

Швеція передала Україні новий пакет військової допомоги

Швеція передала Україні новий пакет військової допомоги
Джерело:  online.ua

Керівник МЗС України Дмитро Кулеба повідомив про отримання нового пакету військової допомоги для ЗСУ від Швеції.

Джерело: Facebook-сторінка голови МЗС

Що відомо про військову допомогу Україні від Швеції

За словами Кулеби, до пакету мало увійти саме те, що наразі найбільш необхідно ЗСУ для перелому у війні проти кремлівської окупаційної армії.

Вчора був в Швеції, сьогодні - в Чехії. День вчора був важливий. Багато хвилювань. Всі стежать за подіями на півдні України, але наш дипломатичний наступ на півночі Європи ніхто теж не скасовував. Тому вчора отримали від Швеції черговий пакет військової підтримки. Працювали з шведськими колегами над тим, на що саме будуть витрачені ці гроші для оборонної підтримки України. Ми вдячні їм за підтримку. Але ми хочемо отримати саме те, що найбільше зараз потрібно на фронті і те, що Швеція реально може нам надати, - зазначив Кулеба.

Між тим керівники Міноборони країн ЄС на зустрічі в Празі мають досягти домовленності про організацію та проведення навчань для українських військових.

Зокрема, очільник зовнішньої дипломатії ЄС Жозеп Боррель підкреслив, що ситуація у зоні бойових дій в Україні досі залишається дуже складною.

Україна потребує нашої підтримки, і ми продовжимо надавати підтримку, - зазначив Боррель.

За його словами, на зустрічі в Празі 30 серпня буде досягнуто спільної політичної згоди щодо навчальної місії. "Я сподіваюся, що ми отримаємо політичне зелене світло для цієї місії", - сказав він.

Його коментарі в Празі прозвучали за кілька годин до того, як в місті повинні відбутися переговори між міністрами закордонних справ для обговорення різних питань, включаючи можливу заборону на в'їзд в ЄС для російських туристів.

Кілька країн ЄС вже якийсь час навчають українські війська, в основному поводженню зі зброєю, яку західні країни постачають Україні, щоб допомогти їй боротися з вторгненням Росії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?