Швеція підвищує обороноздатність через агресію РФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Швеція підвищує обороноздатність через агресію РФ

Швеція підвищує обороноздатність через агресію РФ
Джерело:  Defense News

Понад $2 млрд Швеція виділить на підвищення оборони країни в зв'язку зі зростаючою агресією з боку РФ, передає ONLINE.UA з посиланням на Defense News.
"Уряд Швеції пообіцяв додаткове фінансування для підвищення обороноздатності країни, в рамках якого для посилення військової готовності і бойових можливостей країни в 2016-2020 роках буде інвестовано понад $2,1 млрд", - йдеться в повідомленні.
За словами глави шведського національного парламентського комітету з оборони Аллана Відмана, Швеція також може стати учасницею військового конфлікту.
"Моя особиста думка полягає в тому, що ситуація зараз настільки серйозна, що навіть Швеція, яка більше 200 років насолоджувалася миром, повинна підготуватися морально до того, що ми побачимо військовий конфлікт в нашому регіоні, до якого ми також можемо бути залучені", - заявив Відман.
Також він додав, що президент РФ Володимир Путін може почати застосовувати інші, більш жорсткі заходи відносно Швеції.
"Прийде час, і це станеться рано чи пізно, Путін тиснутиме політично. Питання в тому, як він буде реагувати на такі ситуації. Він стане скромним і вийде з Криму, чи він вживатиме інших заходів. Через репутацію Путіна Швеція повинна підготуватися до останнього", - підкреслив Відман.
Нагадаємо, раніше Жириновський заявив, що Туреччина - ворог РФ номер один, і по ній необхідно вдарити ядерною зброєю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?