Швеція та Німеччина планують передати Україні ракети до ППО IRIS-Т
Категорія
Україна
Дата публікації

Швеція та Німеччина планують передати Україні ракети до ППО IRIS-Т

Швеція та Німеччина планують передати Україні ракети до ППО IRIS-Т
Джерело:  online.ua

Наразі представники Швеції та Німеччини проводять переговори щодо відправки Україні нового пакета озброєнь, до якого мають увійти ракети до систем ППО IRIS-T. 

Джерело:  Bloomberg

Що відомо про новий пакет військової допомоги Україні від Німеччини та Швеції 

Зазначається, що саме Швеція має надати Україні додаткові ракети для систем ППО та пускові установки для німецьких систем IRIS-T.

Зокрема, Німеччина звернулась до Швеції із проханням надати Україні пускові установки для протиракетної системи, сумісної з IRIS-T.

За інформацією видання, також країни обговорюють передачу Україні додаткових ракет для систем ППО IRIS-T.

При цьому Німеччина  дотримується свого плану щодо відправлення ще трьох систем IRIS-T цього року після того, як перша прибула у жовтні.

Збройні сили Швеції використовують ракети для IRIS-T у своїй системі Robotsystem 98, що запускається з броньованих гусеничних машин шведського виробництва.
У листопаді уряд Швеції оголосив, що поставить Україні систему ППО, але не уточнивши яку саме.

За інформацією видання  Spiegel, пускова установка шведського виробництва здатна розширити радіус дії системи, яка вже поставлена в Україну.

Це б дозволило захищати ще більшу площу території країни від обстрілів з боку РФ.
Видання зазначає, що у Швеції є 5 систем ППО IRIS-T-SLS, які є меншою за дальністю дії звичайної версії зенітно-ракетного комплексу.

У грудні США також погодились передати Україні одну батарею ППО Patriot орієнтовною вартістю приблизно в 1 мільярд доларів. Ця зенітна керована ракетна система може відстежувати та націлювати зброю противника, таку як балістичні ракети.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?