Швейцарія забиратиме фінансові активи біженців для покриття витрат на їх утримання
Категорія
Світ
Дата публікації

Швейцарія забиратиме фінансові активи біженців для покриття витрат на їх утримання

Швейцарія забиратиме фінансові активи біженців для покриття витрат на їх утримання
Джерело:  The Guardian

Біженцям, які прибули до Швейцарії, доведеться передати державі активи вартістю понад 1000 швейцарських франків (близько $993), щоб допомогти заплатити за своє утримання, сказали в четвер на телеканалі SRF, повідомляє The Guardian.
У програмі 10vor10 каналу SRF показали квитанцію, яку біженець із Сирії отримав від влади, коли йому довелося віддати більше половини готівкових коштів, що залишилися у його сім'ї після того, як вони заплатили за те, щоб дістатися до нейтральної альпійської країни.
Він також показав інформаційний лист для біженців, в якому сказано: "Якщо у вас є власність на суму більше 1000 швейцарських франків, коли ви звернетеся в приймальний центр, ви зобов'язані відмовитися від цих фінансових активів в обмін на квитанцію".
SRF назвав державну міграційну політику влади SEM виправданим заходом, зазначивши, що закон закликає осіб, які шукають притулку, та біженців зробити свій внесок, де це можливо, у вартість їх забезпечення та надання допомоги в країні.
"Якщо хтось добровільно залишає країну протягом семи місяців, він може отримати гроші назад і взяти їх з собою. В іншому випадку гроші покривають витрати, які вони генерують", - сказав SRF прес-секретар SEM.
Крім того, згідно з доповіддю, біженці, які отримали право залишитися і працювати в Швейцарії, повинні 10% своєї заробітної плати протягом 10 років віддавати державі, поки не погасять витрати країни на допомогу їм у розмірі 15000 швейцарських франків.
Подібний закон в Данії викликав різку критику з боку громадськості та благодійних організацій, у тому числі і ООН. Данія збирається внести зміни про конфіскацію майна в якості плати за перебування, яку біженці зможуть залишити собі по прибуттю в країну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?