Швидка і тести на коронавірус: Кабмін відповів на важливе питання
Категорія
Україна
Дата публікації

Швидка і тести на коронавірус: Кабмін відповів на важливе питання

Швидка і тести на коронавірус: Кабмін відповів на важливе питання
Джерело:  online.ua

Служба швидкої допомоги в Україні отримає певну кількість експрес-тестів на коронавірус COVID-19 для перевірки громадян під час викликів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву головного санітарного лікаря Віктора Ляшка.

За його словами, бригади тестуватимуть хворих, однак це не буде їхнім першочерговим завданням.

"Вчора в нас з’явилася інформація про те, що тестування експрес-тестами буде проводитися бригадами екстреної медичної допомоги. Так, вона буде проводитися, але у виключних випадках, коли вони будуть виїжджати в екстрених випадках на надання ургентної допомоги хворим", - пояснив Ляшко.

Він додав, що швидка не приїжджатиме до людей лише для проведення перевірки.

"Вона функціонує для інших цілей, тому, будь ласка, не зловживайте дзвінками на екстрену медичну допомогу", - додав головний санлікар.

Посадовець закликав викликати екстрену допомогу лише у разі реальної потреби — в іншому разі без уваги може залишитися людина у справжній небезпеці.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Міністерстві охорони здоров’я вважають, що народні депутати Верховної Ради повинні невідкладно провести засідання з приводу надзвичайного стану в Україні. З особистим викликом виступив міністр Ілля Ємець.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?