Сили АТО зайняли найважливішу позицію під Донецьком
Категорія
Події
Дата публікації

Сили АТО зайняли найважливішу позицію під Донецьком

Сили АТО зайняли найважливішу позицію під Донецьком
Джерело:  online.ua

Українські військові взяли під контроль Ясинуватську розв'язку і контролюють тепер дорогу, яка веде на Донецьк.
Про це в інтерв'ю ONLINE.UA розповів волонтер Фонду "Повернись живим", який нещодавно повернувся з Авдіївки, Андрій Римарук.
"Усі їхні атаки (бойовиків ДНР - ONLINE.UA) на наші позиції були марними. І завдяки грамотним діям і бойовому духу ми на деяких позиціях йшли в атаку - контратакували піхотою. Зараз можна так сказати, що майже вся Ясинуватська розв'язка - під нашим частково фізичним, і велика частина - під вогневим контролем. Ми зараз намагаємося якраз утримувати ці позиції. Однак закріпитись там", - сказав він.
Читайте також: Ро сійських офіцерів накрило снарядами сил АТО: соцмережі киплять

За його словами, ці зміни позицій набагато поліпшили стратегічне і тактичне положення українських військових.
"Тому що ми контролюємо тепер дорогу, яка веде на Донецьк, контролюємо в'їзд з боку Авдіївки на Ясинувату, і контролюємо трасу Е-50, грубо кажучи, Донецьк-Горлівка. Тобто тепер противнику, щоб заїхати до Ясинуватої, вже не можна користуватися цими дорогами . Він просто буде якимись обхідними шляхами, невеликими вуличками заїжджати з іншого кінця Ясинуватої. З цього боку вони вже не ризикують. Не висовуються", - зазначив Римарук.
Більше читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: Сили АТО взяли контроль над найважливішою трасою, трупи бойовиків десятками звозять в морги - очевидець про бої в Авдіївці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?