Сили оборони за добу відбили 49 атак та ліквідували 500 військових РФ — зведення Генштабу
Категорія
Україна
Дата публікації

Сили оборони за добу відбили 49 атак та ліквідували 500 військових РФ — зведення Генштабу

Сили оборони за добу відбили 49 атак та ліквідували 500 військових РФ — зведення Генштабу
Джерело:  online.ua

Росіяни продовжують наступальні дії на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Протягом минулої доби Сили оборони відбили 49 атак російських окупантів.

Джерело: Генштаб

ЗСУ вдарили по 3 пунктам укравління військ РФ

Авіація Сил оборони за добу завдала 3 удари по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили:

  • 3 пункти управління,

  • 3 райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника,

  • склад боєприпасів,

  • радіолокаційну станцію та станцію радіоелектронної боротьби.

Протягом минулої доби росіяни завдали 19 авіаційних ударів та здійснили 39 обстрілів з РСЗВ.

Ситуація на окремих напрямках станом на 14 квітня

  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

  • На Куп’янському напрямку ворожих обстрілів зазнали Красне Перше, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Масютівка та Табаївка Харківської області.

  • На Лиманському напрямку протягом минулої доби противник вів безуспішні наступальні дії поблизу населених пунктів Діброва та Білогорівка.

  • На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії. Тривають важкі бої за місто Бахмут. Противник провів атаки в районах Богданівки та Предтечиного, успіху не мав.

  • На Авдіївському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії у напрямку Сєверного.

  • На Мар’їнському напрямку за минулу добу ЗСУ відбили численні ворожі атаки в районі населеного пункту Мар’їнка Донецької області.

  • На Шахтарському напрямку минулої доби ворог наступальних дій не проводив.

  • На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії. Здійснив обстріли населених пунктів, що поряд з лінією бойового зіткнення.

Росія проводить примусову паспортизацію

Генштаб повідомляє, що в окремих населених пунктах Каховського району Херсонської області, російські окупанти змушують людей перереєстровувати транспортні засоби за російськими нормативно-правовими актами, для чого власникам потрібно мати російські паспорти.

Також фіксується активізація двяльності з прискорення видачі паспортів РФ на тимчасово окупованих територіях Донецької області.

Відомо, що відділи міграційної служби РФ працюють без вихідних. Пріоритет мають державні службовці та військовослужбовці першого армійського корпусу.

Втрати російських військ станом на 14 квітня

За минулу добу українські військові ліквідували 500 російських окупантів. Загальні орієнтовні втрати противника складають 181 090 осіб.

Також за минулу добу було знищено 4 танки, 16 ББМ, 7 артилерійських систем, 3 одиниці автомобільної техніки та 1 одиниця спеціальної техніки.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?