Сили ППО за ніч збили 11 "Калібрів" та 19 дронів — Повітряні сили
Категорія
Україна
Дата публікації

Сили ППО за ніч збили 11 "Калібрів" та 19 дронів — Повітряні сили

Сили ППО за ніч збили 11 "Калібрів" та 19 дронів — Повітряні сили
Джерело:  online.ua

Уночі 25 вересня російська армія атакувала Україну крилатими ракетами «Калібр», протикорабельними ракетами П-800 «Онікс» та ударними БпЛА типу «Shahed».  Силам ППО вдалось збити 11 "Калібрів" та 19 дронів.

Джерело:  Повітряні сили

Повітряні сили розповіли про нічну атаку РФ

Як зазначається, пуски «шахедів» здійснювались з південно-східного напрямку (Приморсько-Ахтарськ -рф), «Калібрів» – з малого ракетного корабля та підводного човна із акваторії Чорного моря (райони Феодосія, Новоросійськ), «Оніксів» – із району Севастополя.

Усього, під час нічної атаки, зафіксовано 33 засоби повітряного нападу:

  • 12 крилатих ракет морського базування «Калібр»;

  • 2 протикорабельні ракети П-800 «Онікс»;

  • 19 ударних БпЛА «Shahed-136/131».

Сили та засоби протиповітряної оборони Повітряних Сил, у взаємодії із протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України знищили 11 крилатих ракет «Калібр" та 19 ударних БпЛА «Shahed-136/131».

Фото – facebook.com/kpszsu

Крім того, за 24 вересня протиповітряною знищено три ударні БпЛА «Ланцет» та чотири розвідувальні безпілотники оперативно-тактичного рівня, – додають в Повітряних силах.

Повітряна атака вночі 25 вересня

Російські окупанти в ніч на 25 вересня знову атакували територію України з повітря та суші - тривогу оголошували на території всієї країни. Повітряні сили ЗСУ попереджали про застосування ворогом крилатих ракет "Калібр" та безпілотників-камікадзе типу Shahed, а пізніше загарбники додали до них і "Онікси".

Більшість вибухів пролунали в Одесі - її атакували всіма трьома типами зброї. Також вибухи лунали й у Кривому Розі.

Війська РФ вдарили по припортовій інфраструктурі. Внаслідок чого суттєвих пошкоджень зазнав морський вокзал в Одесі, у будівлі привокзального готелю, який уже кілька років не функціонує, спалахнула пожежа, яку оперативно ліквідували.

Ракетами "Онікс" було зруйновано зерносховища.

Внаслідок падіння уламків у ході бойової роботи, пошкоджень та займання отримали складські будівлі одного з підприємств та приватний будинок у передмісті Одеси.

Крім того, було загоряння трави на відкритих територіях.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?