Силовики Путіна знайшли нових жертв з України: МЗС вже відреагував
Категорія
Події
Дата публікації

Силовики Путіна знайшли нових жертв з України: МЗС вже відреагував

Силовики Путіна знайшли нових жертв з України: МЗС вже відреагував
Джерело:  ТАРС

10 лютого в Підмосков'ї затримали 47 українців, нібито задіяних в міжнародному наркосиндикаті.


Про це заявила представник МВС РФ Ірина Вовк, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.


У Росії заявили про проведення МВС спільно з ФСБ РФ спецоперації по ліквідації наркосиндикату "ХимПром", який має річний оборот понад 2 млрд, в результаті чого було затримано 67 осіб, з яких 47 - українці.


Читайте також: Затриманий путінськими силовиками правозахисник вийшов на свободу: з'явилося фото


Вовк пояснила, що для збуту наркотичних речовин на території Росії особи, що знаходяться в Україні, в 2015 році створили інтернет-магазин "ХимПром", який містив інформацію про види наркотичних речовин, ціни на них і способи їх придбання.


"Для вербування учасників наркоугруповання в українських ЗМІ масово розміщувались оголошення з пропозиціями про прийом на високооплачувану роботу в якості кур'єрів або експедиторів на території РФ, вербувальні пункти розташовувалися в Києві", - йдеться в повідомленні. Відзначається, що завербованим "кур'єрам" давали оформлені на підставних осіб банківські карти, фіктивні паспорти і водійські посвідчення, телефони з мессенджерами, за допомогою яких організаторами відправлялися вказівки.


У той же час, представники прес-служби МВС України пояснили "Інтерфакс-Україна", що затримані українці є жертвами торговців людьми, проте в подібних випадках дуже важко це довести і повернути українця для відбування покарання на батьківщину.


Читайте також: У Москві затримані десятки супротивників Путіна: з'явилися фото і відео


"Нацполіція і МВС послідовно бореться з організованими групами торговців людьми. На території РФ перебуває сотні наших громадян, які в різний час стали жертвами торговців людьми... Пропагандисти РФ представляють їх не як жертв незаконного промислу, а саме як учасників організованої злочинної групи", - йдеться в повідомленні.


Спікер МВС Артем Шевченко також заявив  112.ua, що в російських в'язницях перебувають 500-600 українців, які стали жертвами торговців людьми, затриманих за звинуваченням у наркоторгівлі.


"Правозахисники кажуть, що таких ув'язнених в Росії громадян нашої країни сотні. Ними забиті СІЗО провінційних російських міст. Потім з пропагандистської точки зору російське правосуддя робить з них не жертв торгівлі людьми, а гучні наркосиндикати. У більшості випадків жертви цієї торгівлі людьми навіть не знають один одного", - підкреслив він.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  російська сторона звинуватила українського поета Сергія Жадана в тероризмі, через що його депортували з Білорусі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?