Сім головних новин України та світу на 19:00 23 січня
Категорія
Україна
Дата публікації

Сім головних новин України та світу на 19:00 23 січня

Сім головних новин України та світу на 19:00 23 січня
Джерело:  online.ua

23 січня Росію охопили масштабні протести на підтримку опозиціонера Олексія Навального, які завершилися жорсткими затриманнями, в Україні офіційно скасували локдаун, а в США помер легендарний телеведучий Ларрі Кінг. Що сталося в Україні та світі 23 січня - головні новини на ONLINE.UA.

1. На акції протесту в підтримку Навального вийшли понад 100 тисяч людей. 

 Мітинги на підтримку Навального 23 січня (фото з соцмереж)

Силовики жорстко б'ють протестувальників, яки виступають проти незаконного арешту політв'язнів та режиму Путіна. Станом на 19:00 в ході протестів силовики затримали понад 2000 осіб. Серед затриманих була дружина опозиціонера - Юлія Навальна.

2. В Україні офіційно скасували локдаун з 25 січня.

З 25 січня в Україні послаблюють карантин (фото - pixabay.com)

Вже з понеділка в країні почнеться послаблення карантину, але заборони і обмеження поки залишаться. Перший час вони будуть єдиними для всієї країни, після чого введуть адаптивний карантин, який включав "червону", "помаранчеву", "жовту" і "зелену" зони в залежності від рівня епіднебезпеки і коронавірусних показників в кожному регіоні. Адаптивний карантин в Україні мають намір продовжити до 31 березня.

3. Наступник Меркель підтримав Україну і виступив проти зняття санкцій з Росії.

 Армін Лашет (фото — фото — commons.wikimedia.org)

Армін Лашет зазначив, що до сих пір фіксуються приховані і відкриті акти агресії з боку Росії проти України. Також він підкреслив, що хотів би більше бачити прогресу в реалізації Мінських домовленостей, спрямованих на врегулювання конфлікту на Донбасі.

4. Помер легендарний телеведучий Ларрі Кінг.

 Ларрі Кінг (фото — instagram.com/larrykingnow)

На момент смерті журналісту було 87 років. Відомо, що три тижні тому Ларрі Кінг був госпіталізований з коронавірусом.

5. Відсторонений глава КСУ Тупицький подав до суду за недопуск до роботи.

Олександр Тупицький (фото — ccu.gov.ua)

Відповідачем за позовом зазначено Управління держохорони, а третьою стороною Держбюро розслідувань. На даному етапі справа знаходиться на стадії призначення складу суду. Суддею у справі вказана Ярослава Добрянська. Предметом позову вказано "заборона здійснювати дії".

6. Смертельна пожежа в Харкові: підозрюваним загрожує до 8 років в'язниці.

 Пожежа в будинку для літніх людей в Харкові (фото — dsns.gov.ua)

Офіс генпрокурора оголосив підозру власнику домоволодіння, який здав двоповерхову будівлю під пансіонат для людей похилого віку, орендарю будинку і його дружині - директору приватного підприємства, яка фактично керувала установою, а також адміністратору, який координував роботу пансіонату і при цьому офіційно не був там працевлаштований.

7. У Сенаті США анонсували процес імпічменту Трампа.

 Дональд Трамп (фото — flickr.com)

Уже в понеділок, 25 січня, почнеться судовий процес. В цей день в Сенат будуть передані документи з обвинуваченнями, а через два тижні, 8 лютого, почнуться слухання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?