Сім головних новин України та світу на 19:00 24 січня
Категорія
Україна
Дата публікації

Сім головних новин України та світу на 19:00 24 січня

Сім головних новин України та світу на 19:00 24 січня
Джерело:  online.ua

24 січня весь світ жорстко відреагував на масштабні протести на підтримку опозиціонера Олексія Навального, які завершилися жорсткими затриманнями, в Німеччині запропонували ввести мораторій на Північний потік-2, в Офісі президента зробили економічний прогноз на 2021 рік, а Ілон Маск відправив у космос рекордну партію супутників для інтернету. Що сталося в Україні та світі 24 січня - головні новини на ONLINE.UA.

1. На протестах в Росії в підтримку Навального затримали 3300 осіб

 Протести в Росії (фото — twitter.com/fbkinfo)

Затримання супроводжувалися побиттям протестувальників - силовики застосовували палиці і били людей ногами. Стосовно затриманих порушено десятки кримінальних справ.

2. Кремль нарешті прокоментував масштабні протести в Росії

 Дмитро Пєсков (фото — kremlin.ru)

Спікер Кремля Дмитро Пєсков оцінив ситуацію і заявив, що за Путіна голосує більше людей, ніж напередодні вийшли на вулиці на підтримку опозиціонера Олексія Навального. Він переконаний, що Путін користується більше підтримкою росіян, ніж опозиційний політик, який збирає незаконні акції протесту, перебуваючи під арештом.

3. Радник Зеленського спрогнозував, що буде з економікою України в 2021 році

 Олег Устенко (фото — facebook.com/oleg.ustenko)

Радник президента України Володимира Зеленського з економічних питань Олег Устенко спрогнозував економічне зростання країни в 2021 році. Але для того, щоб економіка відновилася, на його думку, влада повинна виплніть кілька умов. Вони стосуються поліпшення інвестиційного клімату та врегулювання судової системи в Україні.

4. У Бундестазі пропонують заморозити Північний потік-2

Лідер Вільної демократичної партії Німеччини Крістіан Лінднер пропонує накласти мораторій на Північний потік-2, оскільки вважає, що Берлін не може вести як і раніше справи з Росією, поки Москва порушує основні людські та громадянські права.

5. Збірну Росії дискваліфікували на Кубку світу з лижних гонок через нахабну витівку Большунова

 Большунов вдарив палкою фіна на Кубку світу з лижних гонок (фото — twitter.com/FISCrossCountry)

Большунов двічі вдарив палицею свого суперника - фіна Йони Мякі, який вирвався від нього вперед і завоював срібло, після чого навмисно врізався в суперника, збивши його з ніг. Фіни були шоковані поведінкою одного з найсильніших лижників світу. В результаті збірну Росії дискваліфікували. Большунов також отримав персональну дискваліфікацію за неспортивну поведінку. Термін покарання поки невідомий. Не виключено, що покарання може бути тривалим і з великим грошовим штрафом.

6. Франція запропонувала ввести потужні санкції проти Росії за розгін протестів

Жан-Ів Ле Дріан (фото — commons.wikimedia.org)

Міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан вражений масштабами протестів і обурений реакцією Кремля на них. Глава МЗС Франції вважає, що Євросоюз повинен негайно запровадити дієві санкції проти Росії за розгін протестів і арешт Навального. Це питання обговорять вже завтра, 25 січня, на засідання міністрів закордонних справ ЄС.

7. Маск здійснив наймасштабніший запуск супутників в історії

Запуск супутників Starlink в космос 24 січня (фото — twitter.com/spacex)

24 січня на ракеті Falcon 9 компанії SpaceX в космос полетіли 143 супутника - 133 комерційних і державних космічних корабля, а також десять супутників Starlink.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?