Сім головних новин України та світу на 19:00 27 січня
Категорія
Україна
Дата публікації

Сім головних новин України та світу на 19:00 27 січня

Сім головних новин України та світу на 19:00 27 січня
Джерело:  online.ua

27 січня російський глава Володимир Путін вперше за 12 років виступив на міжнародному економічному форумі в Давосі, Bellingcat і The Insider опублікували нове розслідування про отруйників Навального з ФСБ, Зеленський підписав указ про посилення покарання за брехню в деклараціях - головні новини на ONLINE.UA.

1. Україну накриють снігопади: в областях встановлено червоний рівень небезпеки

 Погода в Україні 27-31 січня (фото — piqsels.com)

28 січня снігом засипле Київ, Черкаси, Чернігів та Кропивницького. Рятувальники попереджають, що в Одеській і Миколаївській областях випаде дуже багато снігу, при цьому снігопад буде супроводжуватися хуртовинами та сніговими заметами - там встановлений III рівень небезпеки, червоний. Погіршення погоді також очікується в Кіровоградській, Черкаській, Полтавській, Сумській та Чернігівській областях.

2. Bellingcat і The Insider дізналися, що отруйники Навального з ФСБ вбили ще трьох людей

Олексій Навальний (фото — facebook.com/navalny)

Співробітники Федеральної служби безпеки Росії причетні до смерті журналіста Тимура Куашева, політика Микити Ісаєва і активіста Руслана Магомедрагімова. Їх отруїли, але в свідоцтвах про смерть вказали, що смерть наступила через проблеми з серцем.

3. У ПАРЄ запропонували відмовитися від санкцій проти Росії

 Фото: commons.wikimedia.org

Моніторинговий комітет ПАРЄ затвердив проєкт резолюції, в якій рекомендується зберегти повноваження російської делегації, оспорені на початку сесії на вимогу України, в повному обсязі. У резолюції зазначено, що в деяких питаннях офіційна Москва відступила від зобов'язань перед Радою Європи, але закликає відмовитися від санкцій проти Росії і не обмежувати повноваження російської делегації в Асамблеї.

4. Путін пригрозив світу військовою відповіддю на санкції

 Володимир Путін (фото — kremlin.ru)

Путін вперше за останніх 12 років виступив на міжнародному економічному форумі в Давосі і розкритикував Європу за односторонні санкції, попередивши, що на них може послідувати військова відповідь.

5. Зеленський затвердив рішення про посилене покарання за брехню в деклараціях

Володимир Зеленський (фото — president.gov.ua)

Він підписав указ указ, яким ввів в дію рішення Ради національної безпеки і охорони про посилення відповідальності за брехню в деклараціях чиновників. Документи вводять зміни в Кодекс про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу.

6. Кремль повідомив про серйозні розбіжності Путіна і Байдена по Донбасу

 Дмитро Пєсков (фото — kremlin.ru)

Це сталося під час перших переговорів російський президента Володимира Путіна і новообраного лідера США Джо Байдена. У Кремлі заявили, що у Путіна і Байдена виникли розбіжності по Донбасу, але вони домовилися продовжувати діалог.

7. В Україні запускають доступну іпотеку під 7%

 Фото: pixabay.com

27 січня Кабмін прийняв постанову про запуск іпотеки під 7%. Нова програма кредитування доступна тим, хто хоче купити квартиру і побудувати власний будинок. Як оформити кредит, українцям розповів президент Володимир Зеленський, який нагадав, що доступна іпотека була серед важливих пунктів його передвиборної програми.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?